Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Grazi kuglóf

Grazi kuglóf
Grazi kuglóf
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon régi füzetben találtam a receptet. A megsárgult lapok, igazi "nagymamás" kézírással még biztos sok kincset rejtenek. Elsőként ezt próbáltam ki, nem csalódtunk.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a porcukorral habosra keverjük.
  2. Beleteszünk egy egész tojást és 3 tojássárgáját.
  3. Az élesztőt a langyos tejben felfuttatjuk, majd a tojásos vajhoz keverjük.
  4. Ezután a mazsolát, a reszelt citromhéjat, a lisztet és a csipet sót is belekeverjük, végül a 3 tojás keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk.
  5. A kuglóf formát kivajazzuk, kilisztezzük, beletesszük a tésztát, és meleg helyen megkelesztjük.
  6. Előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, porcukorral meghintve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 097
elküldve: 3
receptkönyvben: 135
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: 1

szakács

Csöpp

Mióta szakács: 2013.02.13.
55 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: kuglóf
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
konyha: osztrák
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

mazsolás kuglóf, kuglóf mazsolával, kuglóf kelt tésztából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

411
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojás 4 db
élesztő 2 dkg
tej 1.5 dl
1 csipet
citromhéj 1 citromból nyert
mazsola 10 dkg
finomliszt 40 dkg
vaj 1 ek
finomliszt 1 evőkanál