r
Nosalty Logó

Graham fonott kenyér

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Graham fonott kenyér
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 725 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2899 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 279 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22 g

Zsír

  • Összesen
    3.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1713.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    62 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    332 mg
  • Nátrium
    1171 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.3 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 725 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    87.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6853.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    248 mg
  • Kálcium
    169 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    385 mg
  • Foszfor
    1328 mg
  • Nátrium
    4683 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    609.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    314.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    390 micro
  • Kolin:
    131 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    731 micro
Összesen 2899 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 59% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    657.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    37 mg
  • Foszfor
    127 mg
  • Nátrium
    449 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 279 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és a langyos vizet.
  2. A liszteket egy mély tálban összekeverjük, és ebből a lisztkeverékből 2-3 marékkal az élesztőbe keverünk úgy, hogy csaknem tejföl sűrűségű legyen. 15-20 perc alatt jó habos kovász lesz belőle.
  3. A lisztbe belekeverjük a sót és a csipet aszkorbinsavat, a közepébe mélyedést csinálunk, ide öntjük a kovászt.
  4. A kenyértésztát 15-20 percig dagasztjuk kézzel, ha szükséges, teszünk még hozzá vizet vagy sót.
  5. A megdagasztott, nem túl lágy kenyértésztát langyos helyen 20-25 fokon kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
  6. Lisztezett felületre öntjük, és kicsit átgyúrjuk, majd 5 egyenlő részre vágjuk, hosszú rudakat sodrunk belőlük. A rudakat Limaránál látottak szerint fonjuk, majd 15 percig pihentetjük.
  7. A sütőt 220C°-ra előmelegítjük - villanytűzhelyen, nem hőlégkeverésessel, egy kis lábasba vizet teszünk a sütő aljába, így biztos, hogy nem szárad ki a kenyér.
  8. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, vizes ecsettel megkenjük a kenyértésztát. 220 fokon 15-20 percig sütjük, majd mérsékeljük a hőfokot 175 fokra, és még 35-40 percig sütjük.
  9. Rácsra kitesszük, vizes ecsettel átkenjük, és konyharuhával letakarva, hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x38x5
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4274
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 08.

Receptkategóriák

Régóta sütök kenyeret. Ezt a fonott kenyeret Limaránál láttam, gondoltam egyszer csak meg sütöm, kicsit másképp...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek