r
Nosalty Logó

Gourmand fánkja

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gourmand
Gourmand fánkja
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 798 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 7969 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 274 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    668.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    355 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    99.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    146 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    95 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    110 micro
Összesen 798 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    141.2 g

Zsír

  • Összesen
    374.1 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    166 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    121 g
  • Koleszterin
    794 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6687.9 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    396 mg
  • Kálcium
    844 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    258 mg
  • Foszfor
    1603 mg
  • Nátrium
    3547 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    995.3 g
  • Cukor
    223 mg
  • Élelmi rost
    31 mg

VÍZ

  • Összesen
    273.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1536 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    103 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    167 micro
  • K vitamin:
    155 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    758 micro
  • Kolin:
    751 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1455 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1105 micro
Összesen 7969 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 56% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    27 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    50 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    38 micro
Összesen 274 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az átszitált lisztet félórányit pihentetjük. Majd kis bemélyedést ejtünk a közepén, és sorrendben hozzáadjuk a sót, cukrot, megolvasztott margarint, tojást és tojássárgáját.
  2. Másfél-két deciliternyi langyos, cukrozott tejbe belemorzsoljuk a friss élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk.
  3. A megnőtt élesztőt hozzáadjuk a liszthez, és könnyű, puha tésztát gyúrunk annyi tejjel, amennyit felvesz (kb. fél liternyi azzal együtt, amiben az élesztőt felfuttattuk). Fontos, hogy a tészta enyhén lágyabb legyen, mint a hagyományos kalácstészta.
  4. Amikor a kelt tésztát kigyúrtuk, megtűrjük, liszttel megszórjuk, majd nedves kendővel letakarva, langyos helyre kelni tesszük.
  5. Egy óra múltával a tésztát meglisztezett munkapadra borítjuk, centinyi vastagra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval vagy egy pohár meglisztezett peremével kiszaggatjuk.
  6. A fánkokat forró olajba tesszük, s amikor feljön az olaj tetejére, megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük.
  7. Papírkendőbe szedjük, majd amikor az a felesleges olajat felszívta, tálra tesszük, porcukorral meghintjük.
  8. Házi készítésű gyümölcsízzel, frissen fejt tejjel leírhatatlanul finom. Jó étvágyat!
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 19
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2277
  • Feltöltés dátuma: 2015. február 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gourmand fánkja
Gourmand 34 recept

A fánk az olajban sült kelt tészták királynője. Nincs fejedelmi lakoma fánk nélkül... Te is így gondolod?

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek