Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gourmand fánkja

Gourmand fánkja
Gourmand fánkja
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A fánk az olajban sült kelt tészták királynője. Nincs fejedelmi lakoma fánk nélkül... Te is így gondolod?

hozzávalók / 10 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az átszitált lisztet félórányit pihentetjük. Majd kis bemélyedést ejtünk a közepén, és sorrendben hozzáadjuk a sót, cukrot, megolvasztott margarint, tojást és tojássárgáját.
  2. Másfél-két deciliternyi langyos, cukrozott tejbe belemorzsoljuk a friss élesztőt, és meleg helyen felfuttatjuk.
  3. A megnőtt élesztőt hozzáadjuk a liszthez, és könnyű, puha tésztát gyúrunk annyi tejjel, amennyit felvesz (kb. fél liternyi azzal együtt, amiben az élesztőt felfuttattuk). Fontos, hogy a tészta enyhén lágyabb legyen, mint a hagyományos kalácstészta.
  4. Amikor a kelt tésztát kigyúrtuk, megtűrjük, liszttel megszórjuk, majd nedves kendővel letakarva, langyos helyre kelni tesszük.
  5. Egy óra múltával a tésztát meglisztezett munkapadra borítjuk, centinyi vastagra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval vagy egy pohár meglisztezett peremével kiszaggatjuk.
  6. A fánkokat forró olajba tesszük, s amikor feljön az olaj tetejére, megfordítjuk, és a másik oldalát is aranybarnára sütjük.
  7. Papírkendőbe szedjük, majd amikor az a felesleges olajat felszívta, tálra tesszük, porcukorral meghintjük.
  8. Házi készítésű gyümölcsízzel, frissen fejt tejjel leírhatatlanul finom. Jó étvágyat!
  • költség: 1200 Ft
  • elkészítettem: 30 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 484
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Gourmand

Mióta szakács: 2015.02.01.
31 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
alkalom: farsang, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 10 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, farsangi fánk, olajban sült kelt fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

798
finomliszt 100 dkg
2 kávéskanál
cukor 10 dkg
margarin 15 dkg
tojás 2 db
tojássárgája 2 db
tej 5 dl
friss élesztő 5 dkg
porcukor 10 dkg