r
Nosalty Logó

Gombás füstölt csülök

koszider
Gombás füstölt csülök
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

891
Kalória
72.5g
Fehérje
16.7g
Szénhidrát
60.5g
Zsír
411.3g
Víz
266.3g
Koleszterin
2g
Élelmi rost
9g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 891 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 3562 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.5 g

Zsír

  • Összesen
    60.5 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4766.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    259 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    930 mg
  • Nátrium
    3383 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    411.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    163 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    279 mg
  • Retinol - A vitamin:
    162 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 891 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    290 g

Zsír

  • Összesen
    242 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    27 g
  • Koleszterin
    1065 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    19065.9 g
  • Cink
    42 mg
  • Szelén
    385 mg
  • Kálcium
    1036 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    3718 mg
  • Nátrium
    13531 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    66.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    1645.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    652 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    74 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    79 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    157 micro
  • Kolin:
    1117 mg
  • Retinol - A vitamin:
    646 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    11 micro
Összesen 3562 kcal
  • 13% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 73% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    820 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    160 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    0 micro
Összesen 154 kcal

Elkészítés

  1. A füstölt csülköt alaposan megmossuk, és annyi vízben, ami bőven ellepi, fedő alatt puhára főzzük. Ez akár 2,5-3 óra is lehet! A vízbe tehetünkegy egészben hagyott hagymát és egy kiskanál szemes borsot. Úgy másfél óra főzés után nézzük meg, ki lehet-e csavarni belőle a csontot, mert ettől kezdve gyorsabban fog puhulni. Ha puha,előbb alevében, majd abból kivévehagyjuk kihűlni. (A főzőlevét ne öntsük ki, mert csodás krumplilevest lehet vele főzni!)
  2. A puha csülköt vágjuk fel kisebb kockákra. Ha nem szeretjük,a bőrét le is vághatjuk, de a kövérjét ne szedjük le, mert száraz lesz.
  3. Közben elkészítjük a gombamártást. A gombát megtisztítjuk, és szeletekre vágjuk, a másik hagymát apróra felvágjuk.
  4. A zsíron üvegesre pároljuk a hagymát, rátesszük a gombát, és kevés vizet öntve alá készre pároljuk, zsírjára sütjük. Óvatosan sózzuk, mert a csülök elég sós, viszont a borssal bővebben is bánhatunk.
  5. A kész gombát meghintjük a liszttel, kicsit pirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Elkeverjük - nem kell összesütni -, ízesítjük citromlével.
  6. A felvágott csülköt tepsibe terítjük, elosztjuk rajta a gombamártást, megszórjuk reszelt sajttal, és addig sütjük, míg a sajt rápirul.
  7. Párolt rizzsel, krokettel, salátávaltálaljuk.

Recept infó

  • Főzés ideje: 180 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nem egy fogyókúrás étel, de annál finomabb. Vendégvárónak is jó, mivel elő lehet készíteni, és csak a sütést kell időzíteni. Maradék sonka, főtt csülök hasznosítására is alkalmas.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...