Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombakrémleves tojás nélkül

Gombakrémleves tojás nélkül
Gombakrémleves tojás nélkül
18 perc / előkészület: 5 perc főzés: 13 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors étel kellett, és volt itthon gomba.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaj felét olvasszuk ki egy fazékban, majd ezen só segítségével alaposan pirítsuk le előbb az apróra vágott hagymát, majd a szeletelt gombát.
  2. Mikor a gomba elfőtte a levét, kevés liszttel megszórhatjuk, de nem feltétlen szükséges, ellenben a fűszerezzük, majd felöntjük a forró alaplével.
  3. Nagyjából 5 perc forralás után, mikor az ízét véglegesen beállítottuk, összeturmixoljuk botmixer segítségével.
  4. A forró léből keveset a tejfölhöz emelve elkeverjük azt, és lassan visszacsurgatjuk a levesbe. Egyet rottyan, és lezárhatjuk a tűzhelyet.
  5. Ezután a vaj másik felét apró darabokban a forró levesbe dobáljuk, így gazdagítva az ízét.
  6. Tálaláskor egy kanálnyi krémsajtot tehetünk a levesbe, ami nagyon feldobja. De klasszikus módon kínálhatjuk pirított zsemlekockákkal vagy ropogósra sütött gombaszeletekkel.
  • elkészítettem: 25 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 077
elküldve: 2
receptkönyvben: 21
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémsajtos gombakrémleves, krémleves csiperkéből, tejfölös csiperkeleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

248
csiperkegomba 30 dkg
vaj 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
tejföl 1 dl
mascarpone 5 dkg
alaplé 2 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint