Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gofri 7. - belga

Gofri 7. - belga
Gofri 7. - belga
10 perc / előkészület: 5 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Valami finom és gyors receptet kerestem a goffrira (Waffelre), és rátaláltam arra a receptre, ami nekem bevált. Többféle receptet már kipróbáltam, de még ez volt idáig a legfinomabb és a legjobb (az én gofrisütőmhöz), és ami lényeges, hamar össze lehet állítani, és hamar el is készül.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A tetejére

ajánlat

Házi nutellával és tejszínnel nagyon finom.
Itt a csokoládékenő (hamis nutella) receptje:  http://www.nosalty.hu/node/39677

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Melegítsük elő a goffrisütöt (Wafflovacsot).
  2. Verjük fel habverővel a tojásokat, és adjunk hozzá a többi hozzávalót. Keverjük el jó simára.
  3. Enyhén kenjük ki a goffrisütőt (Wafflovacsot), és merjünk bele egy merőkanálnyi tésztát (mindenkinek a sütőjéhez mérten). Süssük, amíg szép aranybarna nem lesz.
  4. Tálaljuk ízlésünk szerint. Ebből az adagból nekem 22 db jött ki (az adag függ a gofrisütőtől).

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 56 017
elküldve: 13
receptkönyvben: 291
elkészítve: 17/21
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: belga
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

waffle, palacsinta, gofri, belga gofri

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

timmko
timmko Sat, 2015-02-14 22:33

Nagyon finomak lettek a gofrik, ropogósak és a tésztájuk nagyon finom. Csináltam kakaós változatot is :) Az egyik legjobb recept!

Gita41
Gitta / Gita41 Sun, 2012-11-04 15:44

Szia! Nekem is ilyen a sütőformám,de mindig a palacsintához hasonló állagot kapok,pedig ennek olyan piskótásnak kell lennie. A képen pont azt látom amilyennek lennie kell.

Csokoládéimádó
Csokoládéimádó / Csokoládéimádó Sun, 2012-06-24 08:49

Szervusz!

Mekkora, hány dl-s poharat használtál?
Mert nekem nincs ilyen klasszikus mérő/merő készletem, így fogalmam sincs mekkora pohárról lehet szó?

Válaszod előre is köszönöm!

Timi

Ildii
Ildii Tue, 2011-03-01 23:18

Szia!

Finom ropogós lesz a tésztája? Nekem az eddig kipróbált receptekkel az volt a gondom, hogy nem.

ejiku
Maria. / ejiku Tue, 2011-03-01 23:23

Szia Ildii!
Nemtudom mit értesz a ropogós alatt,száraz lesz egykicsit a külseje.Szépen megsül aranybarnára.Próbáld ki.
Az én sütömön a 4 fokozaton kelett sütni,akkor let szép barna.Maria

981
tojás 4 db
finomliszt 4 bögre
napraforgó olaj 250 ml
tej 875 ml
barna cukor 2 ek
sütőpor 3 kk
0.5 kk
méz 1 ek
habtejszín 1 dl
nutella 5 dkg