Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyepüré-torta Gonoszkától

Gesztenyepüré-torta Gonoszkától
Gesztenyepüré-torta Gonoszkától
37 perc / előkészület: 25 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hétvégén tartottuk Orsi húgom és férje születésnapját.  Erre készítettem ezt a tortát, a kókusztortával együtt. Mindenkinek nagyon ízlett, így tényleg pillanatok alatt elfogyott. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva, 100 grammban 284 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Piskóta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgákat a kristálycukorral és a rummal habosra keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjehabot. Kikent-kilisztezett tortaformába simítjuk, és előmelegített, 180 fokos sütőben kb. 12 perc alatt megsütjük. Tűpróba!
  2. Rácsra tesszük, és kihűtjük.

Töltelék

  1. 25 dkg gesztenyemasszát a rummal, 3 dkg porcukorral, 0,5 dl hulala habtejszínnel kikeverjük. A kihűlt piskótára kenjük a krémet. (Én éjszakára így tettem hűtőbe.)
  2. Másnap, a tálalás előtt a hulala habtejszínt felverjük a 4 dkg porcukorral, és a habfixálókkal. A gesztenyekrémre kenjük a felvert tejszín felét, óvatosan.
  3. A 25 dkg gesztenyemasszát áttörjük a krumplinyomón úgy, hogy a tortán, a tejszínre, mindenhova kerüljön.
  4. A maradék tejszínhabot elrendezzük az áttört gesztenyén. Így tálaljuk szeletelve ezt a nagyon finom tortát.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 529
elküldve: 1
receptkönyvben: 26
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés torta, torta gesztenyepürével

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

437
tojás 3 db
finomliszt 11 dkg
cukor 10 dkg
sütőpor 3 g
rum 1 ek
1 csipet
kókuszzsír 1 dkg
gesztenyemassza 50 dkg
növényi habtejszín 4.5 dl
porcukor 7 dkg
habfixáló 2 csomag
rum 0.2 dl