Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés torta Anyanyul konyhájából

Gesztenyés torta Anyanyul konyhájából
Gesztenyés torta Anyanyul konyhájából
70 perc / előkészület: 20 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A díszítést lehet a megmaradt hulalából is csinálni vagy flakonos tejszínhabból is jó. Én egy kevés gesztenyemasszát félreraktam, és azt is rászórtam.

hozzávalók / 4 adag

Tészta 1

Tészta 2

Krém

Díszítés

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkészítjük az első piskótát.
  2. Majd a második piskótát is elkészítjük.
  3. A krémhez a porcukrot és a margarint habosra keverjük, a gesztenyemasszát burgonyanyomón áttörjük, a gesztenyemasszát a margarinos-porcukorral összekeverjük, majd beleöntjük a hulalát, és robotgéppel jó habosra keverjük.
  4. Összeállítás: első piskótára rákenjük a gesztenyés krémet, majd jöhet második piskóta, erre is rákenjük a krémet, a maradék gesztenyés krémmel a tetejét és az oldalát is megkenjük.
  5. Díszítés: akár tejszínhabbal vagy gesztenyemasszával.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 014
elküldve: 4
receptkönyvben: 24
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Jutka41

Mióta szakács: 2012.09.30.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés piskótatorta, gesztenyekrémes torta, tejszínes gesztenyetorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1216
tojássárgája 5 db
tojásfehérje 5 db
finomliszt 5 evőkanál
porcukor 5 csapott ek
sütőpor 1 késhegynyi
tojássárgája 5 db
tojásfehérje 5 db
finomliszt 5 evőkanál
porcukor 5 csapott ek
sütőpor 1 késhegynyi
gesztenyemassza 50 dkg
margarin 10 dkg
porcukor 15 dkg
növényi habtejszín 200 ml
tejszínhab 10 ek