r
Nosalty Logó

Gesztenyetorta 13. - narancsos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Gesztenyetorta 13. - narancsos
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A sziruphoz

A krémhez

Összesen 323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A sziruphoz

A krémhez

Összesen 3872 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A piskótához

A sziruphoz

A krémhez

Összesen 219 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.2 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    97 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    421.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    172 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    120 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    117 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 323 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    68.4 g

Zsír

  • Összesen
    146.8 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    44 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5059.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    1344 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    122 mg
  • Foszfor
    2068 mg
  • Nátrium
    1380 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    554 g
  • Cukor
    298 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    792.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1444 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    251 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    206 micro
  • Kolin:
    668 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1406 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    292 micro
  • β-crypt
    284 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1217 micro
Összesen 3872 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 51% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    76 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 219 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A sziruphoz

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk: a sárgájához hozzáöntjük a cukor felét, a narancs héját és felverjük, majd hozzáöntjük a vizet.
  2. A fehérjéhez hozzátesszük a cukor másik felét, majd habbá verjük, a sárgáját hozzáöntjük.
  3. A sütőporos lisztet hozzászitáljuk, és 180 fokon kerek tortaformában megsütjük.
  4. A szirup hozzávalóit összeforraljuk, félre tesszük hűlni.
  5. Ha a piskóta kihűlt 3 lappá vágjuk, az alsót visszatesszük a formába.
  6. A zselatint beáztatjuk a vízbe.
  7. A gesztenyét a cukorral, rummal elkeverjük, a habot felverjük, a zselatint mikróban megmelegítjük.
  8. A gesztenyéhez hozzáöntjük a zselatint, alaposan elkeverjük, majd beleforgatjuk a habot is.
  9. Bő 1/3-át az alsó piskótalapra kenjük, majd jön rá a 2. lap.
  10. Ezt meglocsoljuk a szirup felével, majd jön a krém másik 1/3-a, majd a lap, szirup és a tetejére a maradék krém fele.
  11. Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd leszedjük róla a tortaformát, és a maradék krémmel körbekenjük.
  12. Ezután panírozhatjuk tortadarával, vagy kb. 300 g marcipánnal burkolhatjuk, és díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 22X6
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 5579
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ismerősöm kért meg rá, hogy csináljak neki narancsos gesztenyetortát, mert cukrászdákban nem sikerült neki rendelnie. Először nekem is furcsa volt ez a páros, de belegondolva nem lehet rossz :).

Hozzávalók

A piskótához

A sziruphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

9 ázsiai leves, amit ha megkóstolsz, szerelmes leszel

Temérdek rizs- vagy üvegtészta esetleg udon- vagy göndör búzatészta, megannyi különleges fűszer, a magyar konyha számára szokatlan feltét és ízvilág. Az ázsiai levesek annyira finomak és addiktívak, hogy nem csoda, hogy jó ideje megőrül értük a világ!

Nosalty

További cikkek