Gesztenyetorta 13. - narancsos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
18g tojás23 kcal
-
17g cukor65 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
8g víz0 kcal
-
1g narancshéj0 kcal
A sziruphoz
-
1g narancshéj0 kcal
-
15g narancslé7 kcal
-
3g cukor10 kcal
A krémhez
-
33g habtejszín97 kcal
-
21g gesztenyemassza37 kcal
-
3g porcukor10 kcal
-
3g rum6 kcal
-
3 kcal
-
1g zselatin3 kcal
-
7g víz0 kcal
Összesen
323
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
220g tojás277 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g víz0 kcal
-
6g narancshéj6 kcal
A sziruphoz
-
6g narancshéj6 kcal
-
180g narancslé85 kcal
-
30g cukor116 kcal
A krémhez
-
400g habtejszín1168 kcal
-
250g gesztenyemassza448 kcal
-
30g porcukor116 kcal
-
30g rum69 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
10g zselatin34 kcal
-
80g víz0 kcal
Összesen
3872
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
A piskótához
-
12.5g tojás16 kcal
-
11.3g cukor44 kcal
-
11.3g finomliszt41 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
5.7g víz0 kcal
-
0.3g narancshéj0 kcal
A sziruphoz
-
0.3g narancshéj0 kcal
-
10.2g narancslé5 kcal
-
1.7g cukor7 kcal
A krémhez
-
22.7g habtejszín66 kcal
-
14.2g gesztenyemassza25 kcal
-
1.7g porcukor7 kcal
-
1.7g rum4 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
0.6g zselatin2 kcal
-
4.5g víz0 kcal
Összesen
219
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.7 g
Zsír
-
Összesen 12.2 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 97 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 421.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 112 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 172 mg
-
Nátrium 115 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.2 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 66 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 120 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 56 mg
-
Retinol - A vitamin: 117 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 24 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
323
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 68.4 g
Zsír
-
Összesen 146.8 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 44 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 1164 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5059.7 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 131 mg
-
Kálcium 1344 mg
-
Vas 8 mg
-
Magnézium 122 mg
-
Foszfor 2068 mg
-
Nátrium 1380 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 554 g
-
Cukor 298 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 792.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1444 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 73 mg
-
D vitamin: 251 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 206 micro
-
Kolin: 668 mg
-
Retinol - A vitamin: 1406 micro
-
α-karotin 9 micro
-
β-karotin 292 micro
-
β-crypt 284 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1217 micro
Összesen
3872
kcal
- 5% Fehérje
- 35% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 51% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.9 g
Zsír
-
Összesen 8.3 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 66 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 286.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 76 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 17 mg
-
Élelmi rost 0 mg
VÍZ
-
Összesen 44.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 82 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 80 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 16 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 69 micro
Összesen
219
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
4 db tojás
-
200 g cukor
-
200 g finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
100 ml víz
A sziruphoz
A krémhez
-
400 ml habtejszín
-
250 g gesztenyemassza
-
30 g porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 g zselatin
-
80 ml víz
Elkészítés
A piskótához
- A tojásokat kettéválasztjuk: a sárgájához hozzáöntjük a cukor felét, a narancs héját és felverjük, majd hozzáöntjük a vizet.
- A fehérjéhez hozzátesszük a cukor másik felét, majd habbá verjük, a sárgáját hozzáöntjük.
- A sütőporos lisztet hozzászitáljuk, és 180 fokon kerek tortaformában megsütjük.
- A szirup hozzávalóit összeforraljuk, félre tesszük hűlni.
- Ha a piskóta kihűlt 3 lappá vágjuk, az alsót visszatesszük a formába.
- A zselatint beáztatjuk a vízbe.
- A gesztenyét a cukorral, rummal elkeverjük, a habot felverjük, a zselatint mikróban megmelegítjük.
- A gesztenyéhez hozzáöntjük a zselatint, alaposan elkeverjük, majd beleforgatjuk a habot is.
- Bő 1/3-át az alsó piskótalapra kenjük, majd jön rá a 2. lap.
- Ezt meglocsoljuk a szirup felével, majd jön a krém másik 1/3-a, majd a lap, szirup és a tetejére a maradék krém fele.
- Hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen, majd leszedjük róla a tortaformát, és a maradék krémmel körbekenjük.
- Ezután panírozhatjuk tortadarával, vagy kb. 300 g marcipánnal burkolhatjuk, és díszíthetjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 22X6
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 22
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 7
- Össznézettség: 5619
- Feltöltés dátuma: 2011. június 22.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Egy ismerősöm kért meg rá, hogy csináljak neki narancsos gesztenyetortát, mert cukrászdákban nem sikerült neki rendelnie. Először nekem is furcsa volt ez a páros, de belegondolva nem lehet rossz :).