r
Nosalty Logó

Diós piskótatekercs vaníliás krémmel

Gizi
Diós piskótatekercs vaníliás krémmel
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

738
Kalória
9.3g
Fehérje
77.7g
Szénhidrát
44.2g
Zsír
35.2g
Víz
192.4g
Koleszterin
985.8mg
Élelmi rost
58.3g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 4419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
Összesen 319 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.3 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    85 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    92 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    77.7 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    280 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    106 mg
  • Retinol - A vitamin:
    275 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 738 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    55.5 g

Zsír

  • Összesen
    265 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    34 g
  • Koleszterin
    1154 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1990.3 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    507 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    697 mg
  • Nátrium
    553 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    466.4 g
  • Cukor
    350 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    211.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1678 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    167 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1652 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    322 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    993 micro
Összesen 4419 kcal
  • 5% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    143.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    15.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    71 micro
Összesen 319 kcal

Elkészítés

  1. A keverőtálba tegyük bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és pár perc alatt keverjük habosra.
  2. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük tovább 1-2 percig.
  3. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a darált diót, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze a masszát.
  4. Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele és egyenletesen simítsuk el a masszát.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt süssük készre.
  6. A sütőből kivéve borítsuk rá a tésztát egy lisztezett sütőpapírra, majd óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, amelyiken sütöttük.
  7. Ezután egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát, és hagyjuk langyosra hűlni (alaposan csavarjuk ki a konyharuhát, hogy éppen csak nyirkos legyen).
  8. Amikor a tészta langyosra hűlt, vegyük le a konyharuhát, majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel, és úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd keverjük jó habosra.
  10. A pudingport keverjük simára a tejjel és a kristálycukorral, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.
  11. Ezután vegyük le a tűzről, majd kevergetve hűtsük ki teljesen (érdemes kevergetve hűteni, mert akkor szép sima krémet kapunk). Amikor a puding kihűlt, két részletben keverjük hozzá a vajas krémhez.
  12. A hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez.
  13. A teljesen kihűlt tésztát tekerjük ki, majd a krémnek több mint a felét kenjük rá egyenletesen.
  14. Ezután tekerjük fel, vonjuk be a maradék vaníliás krémmel, majd ízlés szerint díszítsük (én zöldre színezett kókuszreszelékkel és apró cukorvirágokkal szórtam meg).
  15. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a piskótatekercset, majd úgy kínáljuk (tálalás előtt érdemes 1-2 órára betenni a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x33

Egyszerű diós piskótatekercs, melyet most vaníliás krémmel töltöttem meg a család örömére.

Nosalty stories

További receptek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek