Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Diós piskótatekercs vaníliás krémmel

Diós piskótatekercs vaníliás krémmel
Diós piskótatekercs vaníliás krémmel
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű diós piskótatekercs, melyet most vaníliás krémmel töltöttem meg a család örömére.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A keverőtálba tegyük bele a porcukrot és a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá az egész tojásokat, és pár perc alatt keverjük habosra.
  2. Amikor már jó habos, állandó keverés mellett, csorgassuk hozzá a forró vizet, és keverjük tovább 1-2 percig.
  3. Ezután szitáljuk hozzá a lisztet, adjuk hozzá a darált diót, majd fakanállal, óvatosan keverjük, forgassuk össze a masszát.
  4. Egy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele és egyenletesen simítsuk el a masszát.
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 15 perc alatt süssük készre.
  6. A sütőből kivéve borítsuk rá a tésztát egy lisztezett sütőpapírra, majd óvatosan húzzuk le róla a sütőpapírt, amelyiken sütöttük.
  7. Ezután egy nedves konyharuhával takarjuk le a tésztát, és hagyjuk langyosra hűlni (alaposan csavarjuk ki a konyharuhát, hogy éppen csak nyirkos legyen).
  8. Amikor a tészta langyosra hűlt, vegyük le a konyharuhát, majd a sütőpapír segítségével tekerjük fel, és úgy hagyjuk teljesen kihűlni.
  9. A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a puha vajat, majd keverjük jó habosra.
  10. A pudingport keverjük simára a tejjel és a kristálycukorral, majd állandó keverés mellett, főzzük sűrűre.
  11. Ezután vegyük le a tűzről, majd kevergetve hűtsük ki teljesen (érdemes kevergetve hűteni, mert akkor szép sima krémet kapunk). Amikor a puding kihűlt, két részletben keverjük hozzá a vajas krémhez.
  12. A hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez.
  13. A teljesen kihűlt tésztát tekerjük ki, majd a krémnek több mint a felét kenjük rá egyenletesen.
  14. Ezután tekerjük fel, vonjuk be a maradék vaníliás krémmel, majd ízlés szerint díszítsük (én zöldre színezett kókuszreszelékkel és apró cukorvirágokkal szórtam meg).
  15. Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel a piskótatekercset, majd úgy kínáljuk (tálalás előtt érdemes 1-2 órára betenni a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen, és az ízek kellően összeérjenek).
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 37x33 cm
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 2 853
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: húsvét, Anyák napja, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos piskótarolád

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

738
dió 5 dkg
finomliszt 8 dkg
tojás 4 db
porcukor 13 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
víz 2 ek
vaj 20 dkg
porcukor 15 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
vaníliás pudingpor 1 tasak
cukor 2 ek
tej 2.5 dl
növényi tejszín 2 dl