Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés-karamellkrémes torta

Gesztenyés-karamellkrémes torta
Gesztenyés-karamellkrémes torta
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Születésnapra készült.

hozzávalók / 8 adag

A 10 tojásos piskótaalaphoz

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szokásos módon piskóta tésztát készítünk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét felverjük habnak 10 ek kristálycukorral, ezután  belekerül a sárgája és egy pici rumaroma. 10 ek lisztet átszitálunk egy edénybe, és apránként a habhoz adjuk, fakanállal beleforgatva.
  2. Alacsony hőmérsékleten megsütjük. Mikor kész,  várunk, míg kihűl. Addig elkészítjük a krémet.
  3. A tejet feltesszük főni, egy keveset hagyunk belőle a keverő edényben, amihez elvegyítjük a pudingport, 2 ek cukrot elkeverünk a tejben, és amikor felforrt, beleöntjük a pudigport. Megvárjuk, míg kihűl.
  4. A gesztenyemasszát kiolvasztjuk, és lereszeljük. Keveset tehetünk félre belőle (én abból csináltam a tetejére a dekorációt).
  5. A behűtött  tejszínt felverjük habnak, ízlés szerint porcukrot is tehetünk bele, bár a tejszín édes. (Elég sokáig verjük, láthatjuk, hogy annál keményebb lesz. Én mindig Hulalát használok.) Ezután óvatosan összekeverjük a gesztenyével, végül a pudinggal.
  6. Rumaromával ízesíthetjük, és a fél csomag zselatin fixet óvatosan beleforgatjuk a krémbe. (A tejszínből is hagytam egy keveset díszíteni.)

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 006
elküldve: 3
receptkönyvben: 93
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Berdál Bernadett

Mióta szakács: 2010.05.03.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés-csokikrémes piskótatorta, gesztenyekrémes torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vhkriszti
vhkriszti Sun, 2016-05-08 20:32

Szia, el szeretném készíteni ezt a tortát. Valóban 0,5 ml tejszín kell bele? Köszi

Kilteh
Kilteh / Kilteh Sat, 2011-09-24 17:11

Jujj, nagyon szép torta, biztos nagyon finom, imádom a gesztenyét, ha lesz lehetőségem kipróbálom. Mentve, köszi. =)

321
tojás 10 db
cukor 10 ek
finomliszt 10 evőkanál
sütőpor 1 csomag
rumaroma 10 ml
gesztenyemassza 250 g
növényi habtejszín 0.5 ml
rumaroma 10 ml
porcukor 2 ek
zselatinfix 0.5 csomag
tej 3 dl
karamellás pudingpor 1 tasak
cukor 2 ek