Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-fehércsokoládés brownie

Epres-fehércsokoládés brownie
Epres-fehércsokoládés brownie
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A klasszikus brownie "tavaszi" változata.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az étcsokoládét vízgőz fölött felolvasztjuk, majd a tűzről levesszük.
  2. Hozzáadjuk a cukrot és a tojásokat (egyesével), alaposan elkeverjük.
  3. Hozzáadjuk a lisztet, elkeverjük.
  4. Az epret kis kockára vágjuk, a fehércsokit úgyszintén, és a masszához forgatjuk.
  5. Kivajazott (vagy teflon) kisméretű tepsiben 20 perc alatt (és nem tovább) készre sütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x25 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 14 253
elküldve: 1
receptkönyvben: 344
elkészítve: 4/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres-fehércsokis brownie, brownie eperrel és fehércsokival

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

narno
narno Sun, 2011-06-26 09:46

Nagyon-nagyon köszönöm a gyors választ!Valami fantasztikus ahogy ez a süti kinéz, és ma vagy legkésőbb holnap el is készítem. Brownie-t még sosem sütöttem, nem is kóstoltam, csak olyan jókat hallottam róla hogy ki kell próbálnom. Köszönöm mégegyszer és további kellemes sütögetést!:)

narno
narno Sun, 2011-06-26 00:00

Szia!
Megmondanád hogy mitől fog ilyen szépen megnőni?Sütőporra nincs szükség vagy valami hasonlóra?És előmelegített sütőbe tegyem?Köszönöm!Nagyon guszta recept:)

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Sun, 2011-06-26 08:39

nem nőtt ez meg, tök lapos :) sütőpor a brownie-ba nem kell, nem is szabad megnőnie, pont az a lényeg, hogy jó ragacsos legyen. előmelegített sütőbe kell tenni.

Firefly
Firefly Thu, 2010-06-03 12:47

Én is elkészítettem, ötcsillagos édesség lett! :) Köszi!

1022
étcsokoládé 200 g
vaj 150 g
cukor 150 g
finomliszt 150 g
tojás 3 db
fehér csokoládé 100 g
eper 150 g