Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gesztenyés babapiskóta 2.

Gesztenyés babapiskóta 2.
Gesztenyés babapiskóta 2.
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (21)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretjük a gesztenyepürét, de a 25 dkg a családnak nem igazán elegendő. Karácsonykor készített ilyet a sógornőm, és azóta én is szívesen elkészítem. És azért így kétszer tud enni belőle a család.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálat kibélelünk rumos tejben áztatott babapiskótával.
  2. A tejet feltesszük főni. A pudingport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojássárgákat kevés tejjel kikavarjuk, és a tejhez adjuk.
  3. Besűrűsítjük, majd amikor levesszük a tűzről, belekavarjuk a vajat.
  4. A puding felét ráöntjük a babapiskótára.
  5. Arra ráreszeljük a gesztenye felét.
  6. Ráöntjük a maradék pudingot, majd ráreszeljük a gesztenyét is.
  7. Hűtőben, átlátszó fóliával letakarva legalább fél napig pihentetjük.
  8. Tejszínhabbal tálaljuk!

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 49 262
elküldve: 32
receptkönyvben: 1 109
elkészítve: 33/59
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsa (2.)

Mióta szakács: 2010.10.26.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyés finomság, gesztenyés-babapiskótás édesség, babapiskótás gesztenyeszelet

Hozzászólások (21)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Adriennke26
Adriennke26 / Adriennke26 Fri, 2014-12-12 11:52

Én is elkészítettem valamelyik nap. Raktam még bele még egy sor babapiskótát. Egy picit nekem már túl édes volt, de nagyon finom! Köszönöm a receptet!

Piroska 53
Piroska 53 Sun, 2014-10-19 06:08

Szia,én is elkészítettem már nem is egyszer mindig nagy sikert aratott ,Köszi a kiváló receptet.

szaboadel
szaboadel Fri, 2013-02-01 14:52

Kedves "Zsuzsa (2.)"!
Most bukkantam a receptedre, már el is mentettem és rövid időn belül ki fogom
próbálni, mert nagyon szeretjük a gesztenyepürét illetve a gesztenyés süteményeket.
Üdv.további szép napot kívánok: Adél

orsikaa5
orsikaa5 Sun, 2013-01-20 13:08

Mi sem csalódtunk benne. Tényleg hihetetlenül finom. :)) Köszi a receptet!

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 Fri, 2012-03-16 20:35

Ki fogom próbálni, de vaj helyett mindenképp tejszínhabot fogok használni. Vagy egyszerűen "megalkotom" a gesztenyés tiramisut :)

ami23
ami23 Mon, 2011-11-21 23:55

Egyszerűbb babapiskótás: Isteni finom!
1cs babapiskótát épp,hogy megáztatunk rumos tejben.(lehet aroma is)
1 hosszúkás üvegtálba lerakunk 1 sort.Elkészítünk 1 Aranka vanília pudingot, rákenjük,és erre reszeljük a gesztenyét,nagy lyukú reszelőn.
Kimagozott meggyel kirakjuk,erre jön a beáztatott babapiskóta másik része.
csokoládét olvasztunk a tetejére,hűtőben hagyjuk kissé összeérni.Tejszínhabbal tálaljuk.
Én a csokoládét is magam készítem,mert az puha marad,és finomabb.
Az is nagyon egyszerű

kiskondi
kiskondi Thu, 2011-10-06 14:34

Isteni lett én egyből dupla adagot készítettem, alig várjuk az estét hogy együk, most pihen a hűtőbe :) köszi a receptet , hogy megosztottad!!!!!!

Majorné Vera
Majorné Vera Mon, 2011-04-04 13:47

Tegnap megcsináltam és nagyon nagy sikere volt. Rögtön dupla adagot készítettem, de így is pillanatok alatt elfogyott!

locskanocska
locskanocska Sun, 2011-03-13 14:19

Tegnap megcsináltam ezt a finomságot! Isteni lett! Egy kis változtatást szült menet közben a szükség: túl sok rumos tejet készítettem az áztatáshoz, így a pudingot is részben abban kellett megfőznöm, Rumosabb lett, de mindenki megnyalta utána mind a tíz ujját!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2011-03-10 16:33

Szia!

Hétvégi finomság lesz!Remélem,hogy a vendégeknek is ízleni fog!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Wed, 2011-03-09 07:12

Kedves Zsuzsa!
Tiéd lett 2011. március 8. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

edo70
anyuci / edo70 Tue, 2011-03-08 16:42

Ez a recept egyszerű és nagyszerű.
Hétvégére el is fogom készíteni.
Köszi a receptet!
Üdv.: Edo

hjani
hjani Tue, 2011-03-08 13:44

szia, a "rumos tej az áztatáshoz" az hány dl tejet jelent? Illetve kb mennyi rumot v. rumaromát (melyiket?) tettél bele?
A recept egyébként szuper, köszi szépen!

binci69
Zsuzsa (2.) / binci69 Tue, 2011-03-08 20:32

Szia!
Nem tudom pontosan mennyi tej kell, olyan 1,5- 2 dl a rum vagy aroma meg az egyéni ízlésre van bízva!
Üdv.:Zsuzsa

hsgyorgyi
hsgyorgyi Tue, 2011-03-08 13:26

Nagyon finoman hangzik, csak az lenne a kérdésem, hogy ez az adag kb, mekkora tálban mutat jól?
Köszi!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-03-08 10:11

Nagyon finom édességet találtam, gyorsat és finomat, ebben a te általad feltett gesztenyésben:-))))
Köszi.Szép napot! Éva-Anyóca

petrezselyem
petrezselyem Tue, 2011-03-08 09:55

Imádja az egész család a gesztenyepürét,és néha én is gondba vagyok,hogy nem elég.Ez egy nagyon jó megoldás,biztos megcsinálom,szerintem ezt is szeretni fogják.Örülök,hogy feltetted ezt a jó kis receptet.Köszi!

737
babapiskóta 12 db
vaníliás pudingpor 1 csomag
cukor 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 2 db
tej 5 dl
vaj 10 dkg
gesztenyemassza 25 dkg
rum 10 ml
tej 1.5 dl
habtejszín 2 dl