r
Nosalty Logó

Gesztenyelisztes Madeira torta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
janettaylor
Gesztenyelisztes Madeira torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 326 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 2610 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 270 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    352.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    150 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    192 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    186 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    49 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 326 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    49.5 g

Zsír

  • Összesen
    166.6 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1096 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2819.1 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    651 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    1199 mg
  • Nátrium
    773 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    224.9 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    269 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1532 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    626 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1484 micro
  • α-karotin
    75 micro
  • β-karotin
    394 micro
  • β-crypt
    321 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1104 micro
Összesen 2610 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    292.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 270 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A liszteket összekeverjük a sütőporral.
  2. Az eritritet a vajjal és a gyümölcsök reszelt héjával habosra verjük. Hozzáadjuk a tojásokat egyenként, és 2 kanállal a lisztből is. Eldolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a maradék lisztet is (szita segítségével dolgozunk). Jöhetnek a fűszerek és a limelé. Akkor jó a tésztánk, ha könnyen lecsúszik a keverőeszközünkről.
  3. Kivajazott vagy sütőpapíros tortaformába öntjük, és 150 fokos előmelegített sütőben készítjük. Kb. 35-40 perc kell neki, akkor jó, ha teteje megreped.
  4. Kandírozott gyümölcsökkel tálaljuk (bele is süthetjük), és egy kis cherry-vel.
  5. Jó étvágyat!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 916
  • Feltöltés dátuma: 2017. november 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gesztenyelisztes Madeira torta
janettaylor 107 recept

Sütimestert nézve jött az ötlet, hogy elkészítem a minimálisan ugyan, de egészségesebb Madeiratorta-verziómat. Ugyan csak a cukrot váltotta fel az eritrit és a finomlisztadag felét a gesztenyeliszt. A vajnak nehezen tudtam ellenállni, ez van, és ez lett. 

Hozzászólások

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ha az adott helyen már nem tudsz tanulni, akkor váltani...

Enzsöl Balázs mosogatóként kezdte gasztronómiai pályafutását 2005-ben, négy évvel később pedig már Angliában volt főszakács. A cukrászattal Ausztriában ismerkedett meg, majd néhány év alatt nemzetközileg elismert cukrásztanácsadóvá küzdötte fel magát. Évek óta Barcelona a bázisa, de a világ minden tájára hívják éttermek, hotelek, kávéházak, hogy stílusát átültesse az ő kínálatukba. Nevét Magyarországon a Mestercukrász című gasztroreality zsűritagjaként ismerték meg szélesebb körben. Karrierjéről, munkásságáról kérdeztük.

Szász Nóri

További cikkek

Ez az 5 dolog kell a legfinomabb bundás kenyérhez

Készüljön reggelire vagy vacsorára, esetleg hétvégi dekadenciával ebédre, a bundás kenyérnek van néhány kritikus követelménye, amit nem érdemes elhibázni. Elő a tojással és a serpenyővel, süssük meg álmaink kenyerét!