r
Nosalty Logó

Gesztenyekrém-torta meggyes piskótával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gonoszka1
Gesztenyekrém-torta meggyes piskótával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 6256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 223 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    15.6 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    199 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    800.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    298 mg
  • Nátrium
    248 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    111.9 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    149 mg
  • Retinol - A vitamin:
    131 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    274 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    279 micro
Összesen 783 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    124.7 g

Zsír

  • Összesen
    221.7 g
  • Telített zsírsav
    157 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6407 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    206 mg
  • Kálcium
    1604 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    204 mg
  • Foszfor
    2384 mg
  • Nátrium
    1981 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    895.5 g
  • Cukor
    484 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    608.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1231 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    268 micro
  • Kolin:
    1191 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1049 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    2193 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2236 micro
Összesen 6256 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    57 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    228.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    71 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.9 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először a meggyes piskótát készítjük el. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral, rummal habosra keverjük. Hozzáadjuk több lépésben a sütőporral elkevert lisztet. Ezután a kemény fehérjehabot forgatjuk bele óvatosan.
  2. Kivajazott, lisztezett tortaformába simítjuk. A kimagozott, ha fagyasztott a meggy, akkor a felolvasztott meggyet megszórjuk 2 dkg liszttel, és 2 dkg kristálycukorral. Összeforgatjuk, majd a piskótára egyenletesen rászórjuk.
  3. Előmelegített 180 fokos sütőben kb 45 percig sütjük. Tűpróba! Ha megsült, rácsra téve kihűtjük.
  4. A krémhez először a pudingot készítjük el. Kevés tejjel a pudingport és a kristálycukrot kikeverjük. A többi tejet felforraljuk, és a kikevert cukros pudingport hozzácsurgatjuk. 1-2 perc alatt sűrűre főzzük.
  5. A hideg vízbe áztatott zselatinlapokat kinyomkodjuk, a forró pudinghoz keverjük és feloldjuk benne. Ezután robotgéppel belekeverjük az 5 dkg vajat.
  6. A felengedett gesztenyemasszát villával összetörjük a rummal. A tejszínhabot 8 dkg porcukorral felverjük. A langyosra hűlt pudingot robotgéppel a gesztenyemasszához keverjük.
  7. Ezután több lépésben (2-3 adagban) a felvert tejszínhabot is hozzákeverjük a robotgéppel a pudingos krémhez.
  8. A kihűlt meggyes piskótánkat három részre vágjuk, és megtöltjük a tortát a krémmel. Majd a tetejét, és az oldalát is bevonjuk vele. A krémből kis krémrózsákat nyomunk körbe és középre.
  9. Az étcsokoládét felolvasztjuk, és díszítésül a tortára mintákat rajzolunk vele.
  10. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 15398
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Gesztenyekrém-torta meggyes piskótával
Gonoszka1 428 recept

Ez a torta is Édesanyám névnapjára készült. Mindenkinek nagyon ízlett, így gyors ütemben fogyott el. Igazából nem gesztenyetortát akartam készíteni, de Édesanyám azt mondta, hogy most gesztenytortát szeretne. Így a franciakrémes torta mellé elkészítettem ezt a tortát is.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

5 kockás abroszos óbudai vendéglő, ahol a Krúdy-nosztalgia ma is...

A Krúdy-év emlékezetes volt. 2013-ban reflektorfénybe került Óbuda vendéglátása, az ihletadó pedig az író születésének 135. és halálának 80. évfordulója volt. Ekkor még több legendás hely működött a Krúdy-negyedben: egy évre rá zárt be a Lajos utcai Régi Sipos Halászkert, aztán a Mókus Söröző, majd a Fő téri Új Sipos is. A kultikus vendéglői negyed fénye mára kissé elhalványult, pedig most is van hová mennünk, ha egy kis vendéglői nosztalgiára vágyunk. 5 jó helyet ajánlunk Óbuda szívében!

Nosalty

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?