Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokikrémes gesztenyetorta

Csokikrémes gesztenyetorta
Csokikrémes gesztenyetorta
63 perc / előkészület: 30 perc főzés: 3 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a tortát Édesanyám születésnapjára készítettem. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva, 100 grammban 432 kalória van.

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához a kiolvasztott gesztenyemasszát darabokra vágjuk.
  2. A puha vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojásokat is belekeverjük.
  3. Ezután hozzáadjuk a gesztenyemasszából 40 dkg-ot és a rumot, összekeverjük, majd a lisztet is belekeverjük.
  4. Sütőpapírra 3 db 26 cm-es kört rajzolunk, és a masszát 3 részre osztva elosztjuk a sütőpapíron előrajzolt körökbe.
  5. 180 fokos előmelegített sütőben egyenként kb. 8-10 perc alatt megsütjük őket. A kisült lapokról, ha langyosra hűltek, lehúzzuk a sütőpapírt. Teljesen kihűtjük.

Krém

  1. A krémhez a tejszínt felmelegítjük, és a feldarabolt csokoládét elkeverjük benne, majd a vajat is teljesen elkeverjük. (Én ezt előző nap készítettem el.)
  2. Másnap habosra keverjük a krémet.
  3. A kihűlt tortalapokat egyformára vágjuk, és megtöltjük a krémmel. A tortát kívül is körben bekenjük a krémmel.

Tetejére

  1. A 10 dkg gesztenyemasszából kis golyókat formázunk, az étcsokoládét felolvasztjuk.
  2. A torta tetejére tesszük a gesztenyegolyókat, és az étcsokoládéval meglocsoljuk őket.
  3. A fehércsoki-szívekkel ízlés szerint díszítjük a tortánkat.
  4. Hűtőbe tesszük pár órára, majd szeletelve tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 38x28 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 325
elküldve: 2
receptkönyvben: 26
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Milkakrémes gesztenyetorta, csokis gesztenyetorta, tejszínes-csokis gesztenyetorta, tejszínes csokoládékrémmel töltött gesztenyetorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1013
gesztenyemassza 40 dkg
vaj 24 dkg
sütőpor 1 csomag
tojás 5 db
finomliszt 10 dkg
cukor 16 dkg
rum 2 ek
tejcsokoládé 40 dkg
növényi habtejszín 4 dl
vaj 10 dkg
gesztenyemassza 10 dkg
étcsokoládé 3 dkg
fehér csokoládé 1.5 dkg