Nosalty Logó

Fűszeres linzer házi szilvalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Ezen a képen: Fűszeres linzer házi szilvalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 847 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3381 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 401 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 847 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    170.5 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.2 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 3381 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 401 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, a fahéjat, a gyömbért és reszelt narancshéjat összekeverjük.
  2. Gyorsan belemorzsoljuk a hideg vajat. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk. Nem szabad sokáig dolgozni vele, ha a vaj átveszi a kezünk melegét, formázhatatlan lesz.
  3. A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órát hűtőben pihentetjük.
  4. A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vékonyra nyújtjuk.
  5. Linzerkiszúróval ugyanannyi teli és lyukas formát szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 percig sütjük.
  6. A lyukas és a teli sütiket lekvárral összeragasztjuk. Még szebb lesz, ha a lyukakba is teszünk még egy picit.
  7. Végül meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sűtés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 100
  • Össznézettség: 55038
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 09.

Ajánló

Bármilyen más lekvárral is isteni!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amikor áprilisban Kata barátnőm esküvőjére 300 ilyen linzert kellett legyártanom, megfogadtam, hogy nem sütök idén több linzert. De aztán a korai sötétedés, és az idei első adag forralt bor előszedette velem a szaggató formákat. Különösen jó hozzá az idei szilvalekvár, ami még ki sem hűlt a kamrapolcon. :)

Hozzászólások

dédi receptjei

Nagyon szeretem a süti recepteket, csak a sütéssel van problémám. Nem mindenkinek van légkeveréses süt?je, nekem gáztüzhelyem van, nem lehetne, hogy a légkeveréses fokozat mellé zárójelbe oda irnátok, hogy gáztüzhelynél hányas fokozaton kell sütni.Köszönöm ha megteszitek.

Zalten

Szia kedves Ili! A légkeveréses értékéhez adj hozzá mindin 20 fokkal többet és az így kapott h?fokon süssél gázsüt?ben. Van egy szakácskönyvem amiben mind a két érték fel van tüntetve a recepteknél, innen veszem a 20 fok különbséget. Nekem m?ködik a dolog, persze attól is függ, hogy milyen régi gázt?zhelyen sütöget az ember lánya. Remélem tudtam segíteni. Üdv: Böbe

dédi receptjei

Szia kedves Böbe. Köszönöm a gyors választ feljegyzem magamnak. Hát nekem nagyon régi gáztüzhelyem van /Karancs/ ezt 1988-ban épitették be ebbe a panel lakásba ahol lakunk. Pedig én nagyon szeretek sütögetni és elég sokat használom, mert kenyeret is abban sütök évek óta, szilvalekvárt is abba f?zök. Köszönöm a segitségedet. Szép napot. Ili.

Törölt felhasználó

Szia, kedves Nelli! Olyan t?zhelyem van, mint Neked. Nagyon megörültem bejegyzésedet olvasva, mert régóta szeretném megtudni, hogyan lehet süt?ben lekvárt f?zni. Örömet szereznél, ha megosztanád a módját. Köszönöm. Szeretettel: Erika :)

Jursi

Most sütöttem meg, én meggylekvárt tettem a sütik közé, nagyon finom, és puha! Köszönöm a receptet!:))))

Törölt felhasználó

Kedves Dacota! A recept tökéletes, rögtön dupla adagot sütöttem bel?le és megfogadva a tanácsodat a legfrissebb szilvalekvárommal töltöttem meg :) A f?szerek és a lekvár egy külön ízvilágot varázsolnak a már megszokott linzer köré :) Köszi még egyszer!

Dacota

Kedves Svenson, Nagyon örülök, hogy ízlett nektek! Éljen az idei szilvalekvár! :) Szép napot, és kellemes ünnepi készül?dést, Üdvözlettel, Nóra

Ildi71

Sziasztok! Én is megsütöttem, ribizlilekvár került bele és nagyon finom lett. A tetejét megkentem tojással és mandulaforgáccsal megspékeltem. Kollégáim körében is sikert aratott! Köszi a receptet :)

Dacota

Kedves Ildi, Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett Nektek! :) Boldog ünnepeket! Üdvözlettel, Nóra

Törölt felhasználó

Szia! Kb. hány db lesz ebb?l az adagból?

Dacota

Szia! Kb. 30-35 db. :)

obobi

Formától függ nekem 22 egész jött ki 6cm kiszúróval

Jeneiné

Karácsonyra megsütöttem, nagyon finom!!!!Ízletes, puha, mindenb?l pont annyi kell, amennyit a recept ír.Érdemes egyb?l dupla adagot készíteni.Ezután csak ezt a linzert sütöm.

Törölt felhasználó

Kedves Nóra! Köszönöm a nagyszer? receptet! Szeretettel: Erika :)

obobi

Tényleg nagyon finom én baracklekvárt tettem bele, azonnal is fogyasztható, de másnapra az igazi!

Törölt felhasználó

Óóóóó, anyáááám! Hát ez mennyei! :D Sokfélét sütök adventban, mindig kipróbálok valami újat - tegnap épp ezt. A többi sütim meglehet?sen markáns íz?, úgyhogy nagyon tetszik ennek a linzernek a diszkrét f?szerezése. Szerintem még ma készítek egy újabb (immáron dupla vagy tripla) adagot, ugyanis a gyerk?ceim tízórai gyanánt rendesen megtizedelték. :) Köszönöm a receptet, boldog karácsonyt. :) Kriszta

goblarka

Kedves Dacota! Nem látom a tojások mennyiségét! :( 1-2?

Dacota

Szia! Bocs, ne haragudj, javítottam! 1 kell bele. :) Remélem, még nem túl kés?! Szép estét! Üdv, Nóra

goblarka

Szia! Már folyamatban volt a dolog...:) és egyt?l sajnos nem állt össze a tésztám, úgyhogy tettem bele még egyet....az eredmény remek lett, még sosem sikerült ilyen jól a lekváros linzerem...én házi baracklekvárral készítettem! Köszönöm a választ és a receptet! Szép napot! :)

Battacukor

A megadott hozzávalókkal nem állt össze a tészta, így én egy ev?kanálnyi tejföllel kiegészítettem. Remek linzer, már többször elkészítettem, nagy sikere volt. Imádja a család és a barátok ezt a finom, karácsonyi hangulatú f?szeres finomságot. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!!

katicacsky

Mennyei linzer! Nekem csak plusz 1 tojássárgájával állt össze. Köszönöm a receptet. :) Kellemes ünnepeket! :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ha rendszeresen fogyasztasz citrusféleket, ezt tudnod kell!

Jelenleg (is) nagyon fontos, hogy rendszeresen fogyasszunk gyümölcsöket, ez pedig a téli időszak beköszöntével leginkább a narancsot, a mandarint és a citromot jelenti. Azonban nem árt az óvatosság, hiszen ezeket a gyümölcsöket különböző vegyszerekkel kezelik, melyek kockázatot is rejthetnek.

Nosalty

További cikkek