r
Nosalty Logó

Fűszeres linzer házi szilvalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Fűszeres linzer házi szilvalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 847 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3381 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 401 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 847 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    170.5 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.2 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 3381 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 401 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, a fahéjat, a gyömbért és reszelt narancshéjat összekeverjük.
  2. Gyorsan belemorzsoljuk a hideg vajat. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk. Nem szabad sokáig dolgozni vele, ha a vaj átveszi a kezünk melegét, formázhatatlan lesz.
  3. A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órát hűtőben pihentetjük.
  4. A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vékonyra nyújtjuk.
  5. Linzerkiszúróval ugyanannyi teli és lyukas formát szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 percig sütjük.
  6. A lyukas és a teli sütiket lekvárral összeragasztjuk. Még szebb lesz, ha a lyukakba is teszünk még egy picit.
  7. Végül meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 14
  • 7 napos nézettség: 84
  • Össznézettség: 62594
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 09.

Ajánló

Bármilyen más lekvárral is isteni!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Amikor áprilisban Kata barátnőm esküvőjére 300 ilyen linzert kellett legyártanom, megfogadtam, hogy nem sütök idén több linzert. De aztán a korai sötétedés, és az idei első adag forralt bor előszedette velem a szaggató formákat. Különösen jó hozzá az idei szilvalekvár, ami még ki sem hűlt a kamrapolcon. :)

Hozzászólások (13)

dédi receptjei

Nagyon szeretem a süti recepteket, csak a sütéssel van problémám. Nem mindenkinek van légkeveréses süt?je, nekem gáztüzhelyem van, nem lehetne, hogy a légkeveréses fokozat mellé zárójelbe oda irnátok, hogy gáztüzhelynél hányas fokozaton kell sütni.Köszönöm ha megteszitek.

Zalten

Szia kedves Ili! A légkeveréses értékéhez adj hozzá mindin 20 fokkal többet és az így kapott h?fokon süssél gázsüt?ben. Van egy szakácskönyvem amiben mind a két érték fel van tüntetve a recepteknél, innen veszem a 20 fok különbséget. Nekem m?ködik a dolog, persze attól is függ, hogy milyen régi gázt?zhelyen sütöget az ember lánya. Remélem tudtam segíteni. Üdv: Böbe

dédi receptjei

Szia kedves Böbe. Köszönöm a gyors választ feljegyzem magamnak. Hát nekem nagyon régi gáztüzhelyem van /Karancs/ ezt 1988-ban épitették be ebbe a panel lakásba ahol lakunk. Pedig én nagyon szeretek sütögetni és elég sokat használom, mert kenyeret is abban sütök évek óta, szilvalekvárt is abba f?zök. Köszönöm a segitségedet. Szép napot. Ili.

Törölt felhasználó

Szia, kedves Nelli! Olyan t?zhelyem van, mint Neked. Nagyon megörültem bejegyzésedet olvasva, mert régóta szeretném megtudni, hogyan lehet süt?ben lekvárt f?zni. Örömet szereznél, ha megosztanád a módját. Köszönöm. Szeretettel: Erika :)

Jursi

Most sütöttem meg, én meggylekvárt tettem a sütik közé, nagyon finom, és puha! Köszönöm a receptet!:))))

Törölt felhasználó

Kedves Dacota! A recept tökéletes, rögtön dupla adagot sütöttem bel?le és megfogadva a tanácsodat a legfrissebb szilvalekvárommal töltöttem meg :) A f?szerek és a lekvár egy külön ízvilágot varázsolnak a már megszokott linzer köré :) Köszi még egyszer!

Dacota

Kedves Svenson, Nagyon örülök, hogy ízlett nektek! Éljen az idei szilvalekvár! :) Szép napot, és kellemes ünnepi készül?dést, Üdvözlettel, Nóra

Ildi71

Sziasztok! Én is megsütöttem, ribizlilekvár került bele és nagyon finom lett. A tetejét megkentem tojással és mandulaforgáccsal megspékeltem. Kollégáim körében is sikert aratott! Köszi a receptet :)

Dacota

Kedves Ildi, Nagyon szívesen, örülök, hogy ízlett Nektek! :) Boldog ünnepeket! Üdvözlettel, Nóra

Törölt felhasználó

Szia! Kb. hány db lesz ebb?l az adagból?

Dacota

Szia! Kb. 30-35 db. :)

obobi

Formától függ nekem 22 egész jött ki 6cm kiszúróval

Jeneiné

Karácsonyra megsütöttem, nagyon finom!!!!Ízletes, puha, mindenb?l pont annyi kell, amennyit a recept ír.Érdemes egyb?l dupla adagot készíteni.Ezután csak ezt a linzert sütöm.

Törölt felhasználó

Kedves Nóra! Köszönöm a nagyszer? receptet! Szeretettel: Erika :)

obobi

Tényleg nagyon finom én baracklekvárt tettem bele, azonnal is fogyasztható, de másnapra az igazi!

Törölt felhasználó

Óóóóó, anyáááám! Hát ez mennyei! :D Sokfélét sütök adventban, mindig kipróbálok valami újat - tegnap épp ezt. A többi sütim meglehet?sen markáns íz?, úgyhogy nagyon tetszik ennek a linzernek a diszkrét f?szerezése. Szerintem még ma készítek egy újabb (immáron dupla vagy tripla) adagot, ugyanis a gyerk?ceim tízórai gyanánt rendesen megtizedelték. :) Köszönöm a receptet, boldog karácsonyt. :) Kriszta

goblarka

Kedves Dacota! Nem látom a tojások mennyiségét! :( 1-2?

Dacota

Szia! Bocs, ne haragudj, javítottam! 1 kell bele. :) Remélem, még nem túl kés?! Szép estét! Üdv, Nóra

goblarka

Szia! Már folyamatban volt a dolog...:) és egyt?l sajnos nem állt össze a tésztám, úgyhogy tettem bele még egyet....az eredmény remek lett, még sosem sikerült ilyen jól a lekváros linzerem...én házi baracklekvárral készítettem! Köszönöm a választ és a receptet! Szép napot! :)

Battacukor

A megadott hozzávalókkal nem állt össze a tészta, így én egy ev?kanálnyi tejföllel kiegészítettem. Remek linzer, már többször elkészítettem, nagy sikere volt. Imádja a család és a barátok ezt a finom, karácsonyi hangulatú f?szeres finomságot. Kellemes ünnepeket kívánok mindenkinek!!

katicacsky

Mennyei linzer! Nekem csak plusz 1 tojássárgájával állt össze. Köszönöm a receptet. :) Kellemes ünnepeket! :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek