r
Nosalty Logó

Fűszeres linzer házi szilvalekvárral

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Fűszeres linzer házi szilvalekvárral
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 847 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 3381 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 401 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9 g

Zsír

  • Összesen
    42.6 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    327.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    162 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.1 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    361 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    354 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    83 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    68 micro
Összesen 847 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35.9 g

Zsír

  • Összesen
    170.5 g
  • Telített zsírsav
    103 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    49 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1309.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    116 mg
  • Kálcium
    267 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    72 mg
  • Foszfor
    648 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.2 g
  • Cukor
    125 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 3381 kcal
  • 5% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 11% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    154.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    9.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    171 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 401 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, porcukrot, vaníliás cukrot, sütőport, a fahéjat, a gyömbért és reszelt narancshéjat összekeverjük.
  2. Gyorsan belemorzsoljuk a hideg vajat. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, és jól összedolgozzuk. Nem szabad sokáig dolgozni vele, ha a vaj átveszi a kezünk melegét, formázhatatlan lesz.
  3. A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és legalább 1 órát hűtőben pihentetjük.
  4. A tésztát lisztezett deszkán 1 cm vékonyra nyújtjuk.
  5. Linzerkiszúróval ugyanannyi teli és lyukas formát szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben, 180 fokon 10-12 percig sütjük.
  6. A lyukas és a teli sütiket lekvárral összeragasztjuk. Még szebb lesz, ha a lyukakba is teszünk még egy picit.
  7. Végül meghintjük porcukorral.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 1024
  • Tegnapi nézettség: 13
  • 7 napos nézettség: 114
  • Össznézettség: 72586
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 09.

Ajánló

Bármilyen más lekvárral is isteni!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor áprilisban Kata barátnőm esküvőjére 300 ilyen linzert kellett legyártanom, megfogadtam, hogy nem sütök idén több linzert. De aztán a korai sötétedés, és az idei első adag forralt bor előszedette velem a szaggató formákat. Különösen jó hozzá az idei szilvalekvár, ami még ki sem hűlt a kamrapolcon. :)

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...