Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres kakaós linzer

Fűszeres kakaós linzer
Fűszeres kakaós linzer
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Omlós linzer egy kis mézes sütemény fűszerrel, narancslekvárral és leheletnyi narancsmázzal.

hozzávalók / 4 adag

A linzer tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

A tetejére

ajánlat

Lezárt dobozban sokáig puha marad!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a száraz alapanyagokat, így a lisztet, porcukrot, sütőport, mézes sütemény fűszerkeveréket, kakaóport és a citromhéjat összekeverjük, majd gyorsan belemorzsoljuk a vajat. Végül hozzáadjuk a tojássárgát, a rumot és jól összedolgozzuk. Türelmesen gyúrjuk, amíg szépen összeáll.
  2. A tésztacipót fóliába csomagoljuk, és 1 órát hűtőben pihentetjük.
  3. A tésztából levágunk egy darabot, porcukorral hintett deszkán 1 cm vékonyra nyújtjuk.
  4. Linzerkiszúróval ugyanannyi teli és lyukas formát szaggatunk. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
  5. Előmelegített sütőben, közepes hőfokon pontosan 10 percig sütjük. Néhány percig hűlni hagyjuk a sütőlemezen, mert ilyenkor még nagyon lágyak és törékenyek.
  6. A lyukas és a teli sütiket narancslekvárral összeragasztjuk, majd a lyukakba kanalazunk még egy kicsit a lekvárból.
  7. A máz hozzávalóit kikeverjük, ha kell egy picit felolvasztjuk, akkor jó, ha sűrűn folyós. Kis zacskóba töltjük, melynek sarkán apró lyukat vágunk, és a linzerekre csurgatunk belőle.
  8. Végül meghintjük porcukorral.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 54 697
elküldve: 27
receptkönyvben: 1 055
elkészítve: 50/64
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

narancsos-kakaós linzer, narancslekváros linzer, mézes linzer narancslekvárral töltve

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

MrsB
MrsB Fri, 2012-12-14 14:41

Sziasztok! Egy kérdésem lenne kb. hány darab lesz ebből a mennyiségű hozzávalóból???

ritka
ritka Sat, 2012-09-15 20:19

simán lekvár és minden egyéb nélkül, kekszféleségként is megállja a helyét. ízletes, omlós. köszönöm :)

Boszi13
Boszi / Boszi13 Sun, 2012-04-15 20:10

Elkészítettem, de kicsit variáltam rajta. Narancshéj került bele és a tetején a cukormázat kicsit színeztem. Érdekes hatású linzer lett belőle. valóban a cukormáz ropog, de ha ez valakinek zavaró, lehet porcukorral is, de akár "meztelenül" is finom linzer. Köszi Szintia.
Marcsi

T.Tina
T.Tina Thu, 2012-02-16 14:18

Szia!
Elkészítettem a linzert, egyszerűen fantasztikus, köszönöm!

martka70
martka70 Sat, 2011-12-24 21:24

Kedves Szintia!
Nagyon köszönöm a receptedet, életem első linzerét sütöttem, nagy sikere lett a karácsonyi asztalánl.

clauka86
clauka86 Fri, 2011-12-16 16:56

Szia! Megcsinàltam de barack lekvàral hàt ez isteni finom lett mind el is fogyott kell csinàlnom ùjbòl:)Köszike a receptet:)

clauka86
clauka86 Wed, 2011-11-16 18:13

Szia.Mennyi az a közepes hőfok?Alul-felül sütés?köszi:)

Szikra89
Szikra / Szikra89 Wed, 2011-04-20 19:33

Szia!
Életem első linzerét a te recepted alapján csináltam meg(igaz,apukámnak a névnapjára). Hatalmas sikere volt! Legjobb barátnőm el se akarta hinni,hogy én csináltam:) Köszönöm szépen:)

dhoora
dhoora Tue, 2009-12-22 17:29

Szia!

Megint én :)
Lenne egy kérdésem. Mit lehet tenni, hogy a citromos-narancsos máz ne ropogjon? Porcukorból csináltam, ahogy írtad, de így is ropogott. Végül nem tettem rá :(

Köszi,
Dóri

dhoora
dhoora Tue, 2009-12-22 18:31

Szia!

Köszi :)
Csak pont ezt a savanykás ízt szerettem volna rávarázsolni, mert nekünk elég édes további porcukor nélkül is. De azt hiszem, enélkül is el fog fogyni ;)

Dóri

dhoora
dhoora Sat, 2009-12-19 23:13

Szia!

Isteni!
Hihetetlenül finom! Egyelőre baracklekvárom volt itthon, saját főzés, így nem olyan édes, ezzel töltve is nagyon finom lett :)

Holnap sütök még egy adagot ;)
Köszi a receptet!

(a blog is klassz, remélem, lehet itt ilyet írni :) )

Dóri

MENNYEI MANNA
Szintia / MENNYEI MANNA Sat, 2009-12-19 23:24

Nagyon kedves vagy Dóri, köszönöm!
Házi lekvárral minden finomabb!;) Örülök, hogy ízlett!:))
Szintia

879
finomliszt 30 dkg
vaj 20 dkg
porcukor 10 dkg
tojássárgája 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
sütőpor 1 teáskanál
mézeskalács fűszerkeverék 1 kávéskanál
cukrozatlan kakaópor 2 ek
rum 2 ek
narancslekvár 10 dkg
porcukor 6 ek
citromlé 10 ml
narancslé 10 ml
porcukor 2 ek