Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fűszeres almás lepény

Fűszeres almás lepény
Fűszeres almás lepény
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez is egy olyan sütemény, amit dupla mennyiségben kell hogy készítsek, ha azt szeretném, hogy maradjon másnapra is.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőporral elkevert lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, és a víz segítségével összegyúrjuk. Hűtőben pihentetjük.
  2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  3. Egy tepsibe sütőpapírt teszünk. A kétfelé osztott tésztát vékonyra kinyújtjuk, egyiket belehelyezzük a tepsibe úgy, hogy a széleit felhajtjuk az oldalára. Belesimítjuk az almás tölteléket, és ráhelyezzük a másik tésztalapot.
  4. Villával megszurkáljuk, és megkenjük egy felvert tojással. Megsütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 26
össznézettség: 7 858
elküldve: 3
receptkönyvben: 88
elkészítve: 1/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Helga1

Mióta szakács: 2013.02.15.
150 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

almás lepény, almás pite, mazsolás almás pite

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2013-10-15 12:06

Elkészítettem, fincsi lett. Nekem eléggé szakadozós lett a tészta, ezt még több vízzel oldottam, de a tetejére már volt hogy nem jutott elég. A töltelék is jó lett, szerintem kicsivel több cukor kéne a tésztába, és kevés a töltelékbe, amennyi kell. (Én mézet raktam bele, illetve még körtét is)

701
finomliszt 50 dkg
sütőpor 1 csomag
margarin 25 dkg
víz 8 ek
tojás 1 db
alma 2 kg
mazsola 10 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 4 evőkanál
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0 ízlés szerint
gyömbérpor 0 ízlés szerint
kardamom 0 ízlés szerint