Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Frappé 3.

Frappé 3.
Frappé 3.
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem szeretem, ha elolvad a fagyi a jeges kávéban. :-)
Mint a képen is látható (bár bajosan), az adag egy tulipánpohárhoz van méretezve.

hozzávalók / 1 adag

ajánlat

Kis fizika: gyorsabban lehül a kávé, ha benne hagyjuk a (fém)kanalat.
Meleg nyári napokra.
Feldobhatjuk kevés rummal, rumaromával vagy konyakkal is.
Aki úgy szereti, össze is turmixolhatja.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A poharat, amiben tálaljuk, a mélyhűtőbe tesszük.
  2. Elkészítjük az instant kávét: egy 2 dl-es pohárba tesszük az édesítőt és engedünk rá 1 dl meleg vizet a csapból.
  3. Ebbe tesszük az 1 ek kávét.
  4. Hozzáöntjük a tejet és ezt is a mélyhűtőbe tesszük.
  5. Ha minden lehűlt, akkor a pohár aljára teszünk néhány jégkockát.
  6. Erre kerül a jégkrém.
  7. Ismét jégkocka következik.
  8. A tejeskávét is a pohárba öntjük.
  9. Szívószállal, tejszínhabbal tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 16 501
elküldve: 1
receptkönyvben: 241
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

jeges kávé, jeges kávé fagyival, fagylaltos jeges kávé

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tuvia13
Tuvia / Tuvia13 Thu, 2011-06-30 18:46

most utánanéztem, és elvileg a frappé a jéghideg hosszúkávé minden finomsággal, a jegeskávé meg a jéggel/tört jéggel készített; de kb. nálunk minden kávézóban máshogy készítik :)))
nézd meg az új receptjeimet is :D
xxx

szépróza
szépróza / szépróza Thu, 2011-06-30 16:02

ha vki tudja, mi a különbség frappé és jeges kávé között, kérem, ossza meg velem. eddig azt hittem, h a frappét turmixolni kell, h habos legyen, ezért én mindig jeges kávét iszom. de a szerkesztők ezt felülbírálták, úh tanácstalan vagyok.

serci
Serci / serci Thu, 2011-06-30 19:20

Elnézel görögbe,ott 1,50-2 euróért olyan frappét adnak,amilyet itthon még semmilyen recept alapján sem sikerült reprodukálni! De tényleg-nescafé,hideg víz,habosító szerkezet,és kész is! A tej cukor,egyébb már csak opció!

160
feketekávé 1 dl
tej 1 dl
édesítőszer 3 db
jégkocka 5 db
vanília fagylalt 5 dkg