Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Francia reggeli muffin

Francia reggeli muffin
Francia reggeli muffin
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Visszavonhatatlanul muffinfüggő lettem én is. Némelyek között nem sok a difi, de nem számít. A gyorsasága és finomsága nagyon-nagy erény.


hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a muffinsütőt kibéleljük papírral vagy kivajazzuk.
  2. Habosra keverjük a vajat a cukorral és a tojással.
  3. Belekeverjük a lisztet, sütőport, a sót és a szerecsendiót a tejjel felváltva.
  4. A sütőformákat 2/3-ig töltjük tésztával, 20-25 percig sütjük.
  5. Összekeverjük a porcukrot  a fahéjjal és a kisült muffinokat azonnal meghintjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 822
elküldve: 3
receptkönyvben: 205
elkészítve: 9/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsimama

Mióta szakács: 2010.03.17.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
babakonyha: baba 12-18 hónap
fogás: desszert

egyéb elnevezések

muffin szerecsendióval, szerecsendiós muffin

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1984
1984 Tue, 2012-04-24 19:42

Ma kipróbáltam azonnal dupla mennyiséggel és sikert aratott. :)

Ildibildi
Ildibildi / Ildibildi Wed, 2011-04-13 15:35

Ez valami isteni lett.Olyan egyszerű a recept és nem is gondolná az ember, hogy ilyen különleges sütemény lesz belőle.Mindenkinek ajánlom!

688
finomliszt 25 dkg
porcukor 15 dkg
vaj 10 dkg
tej 1.5 dl
tojás 1 db
sütőpor 2 tk
szerecsendió 0 ízlés szerint
1 csipet
porcukor 10 dkg
fahéj 1 kk