r
Nosalty Logó

Csokoládébomba meggyszósszal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Csokoládébomba meggyszósszal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a bombához:

Hozzávalók a meggyszószhoz:

Összesen 637 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a bombához:

Hozzávalók a meggyszószhoz:

Összesen 2551 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír

Hozzávalók a bombához:

Hozzávalók a meggyszószhoz:

Összesen 258 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    34.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    325.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    60 mg
  • Foszfor
    146 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    77.9 g
  • Cukor
    57 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    215 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    163 micro
Összesen 637 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    136.2 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    41 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    596 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1301 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    583 mg
  • Nátrium
    200 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cukor
    229 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    482.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    962 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    79 micro
  • Kolin:
    325 mg
  • Retinol - A vitamin:
    859 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    1239 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    654 micro
Összesen 2551 kcal
  • 3% Fehérje
  • 33% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 50% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    131.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    20 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    66 micro
Összesen 258 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a bombához:

Hozzávalók a meggyszószhoz:

Elkészítés

Hozzávalók a bombához:

  1. A meggyszószhoz a cukrot felolvasztjuk egy kisebb serpenyőben, azaz karamellizáljuk. Adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a meggyet. Öntsünk hozzá egy kis vizet, hogy félig ellepje.
  2. A kukoricakeményítőt csomómentesre keverjük el egy pohárban egy-két kanál vízzel, és öntsük hozzá a gyümölcsös raguhoz. Keverjük, míg besűrűsödik. Aki cukrozott meggybefőttet használ, ügyeljen az cukor arányára, elképzelhető, hogy nem is kell már bele.

Hozzávalók a meggyszószhoz:

  1. A csokoládébombához olvasszuk meg a vajat lassú tűzön, majd dobáljuk bele a csokoládét darabolva. Kavargassuk, hogy teljesen elolvadjon a csoki, és egynemű krémet kapjunk. Tegyük félre, hagyjuk kicsit hűlni.
  2. Egy másik tálban a tojásokat, a porcukrot és a lisztet keverjük el, majd öntsük hozzá az olvasztott vajas-csokis keveréket. (Amennyiben forró még a csokis krémünk, összeránthatja a tojást.)
  3. Vajazzunk és lisztezzünk ki 4 db szuflé formát, osszuk el a krémet, majd süssük előmelegített sütőben 185 fokon 12 percig majd 195 fokon 3 percig.
  4. A sütőből azonnal vegyük ki, vékony pengéjű késsel a bomba oldalán segítsük elválasztani a formától. Tegyünk a forma tetejére egy desszerttányért, majd egy ügyes mozdulattal hirtelen fordítsuk meg. A sütink teljesen könnyedén ki fog csusszanni a formából.
  5. Öntsük mellé a gyümölcsös ragut, tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 13 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4754
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 11.

Ajánló

Ez a desszert kissé tömény, de kitűnően ellensúlyozza a gyümölcsös ragu. Kínálhatunk mellé tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot is. A sütésnél gyorsan kell cselekednünk, ha kifolyó belsejű bombát szeretnénk. Ne lépjük túl a sütési időt, valamint ne hagyjuk a forró formában, mivel ott is még tovább sül.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha igazán el akarod kápráztatni a vendégsereget ezzel a mennyei "kifolyó-belsejű" csokoládébombával, bátran készítsd el a masszát akár előző nap. Míg a vendégek a kávéra várnak, kapd elő a masszát a hűtőből, süsd ki percek alatt, és gyűjtsd be a bókokat!

Hozzávalók

Hozzávalók a bombához:

Hozzávalók a meggyszószhoz:

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így készül a lusta asszony „töltött" káposztája: haraszt nélkül is...

A töltött káposzta egy igazi magyar klasszikus, amely minden ünnepi asztalon megállja a helyét, de az elkészítése nem éppen a leggyorsabb feladat. Aki kóstolta, már, tudja, hogy az íze minden fáradozást megér, de mi van akkor, ha valaki szeretné élvezni ezt az ízvilágot a hosszadalmas előkészületek nélkül? Itt jön képbe a lusta asszony „töltött" káposztája, amely haraszt (káposztalevél) nélkül, egyszerűbb és gyorsabb formában hozza el a klasszikus töltött káposzta ízét. Ez az étel nemcsak praktikus, de ugyanolyan laktató és finom, mint az eredeti változat.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...