Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Csokoládébomba meggyszósszal

Csokoládébomba meggyszósszal
Csokoládébomba meggyszósszal
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha igazán el akarod kápráztatni a vendégsereget ezzel a mennyei "kifolyó-belsejű" csokoládébombával, bátran készítsd el a masszát akár előző nap. Míg a vendégek a kávéra várnak, kapd elő a masszát a hűtőből, süsd ki percek alatt, és gyűjtsd be a bókokat!

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a bombához:

Hozzávalók a meggyszószhoz:

ajánlat

Ez a desszert kissé tömény, de kitűnően ellensúlyozza a gyümölcsös ragu. Kínálhatunk mellé tejszínhabot vagy vaníliafagylaltot is. A sütésnél gyorsan kell cselekednünk, ha kifolyó belsejű bombát szeretnénk. Ne lépjük túl a sütési időt, valamint ne hagyjuk a forró formában, mivel ott is még tovább sül.

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a meggyszószhoz:

  1. A meggyszószhoz a cukrot felolvasztjuk egy kisebb serpenyőben, azaz karamellizáljuk. Adjuk hozzá a reszelt gyömbért és a meggyet. Öntsünk hozzá egy kis vizet, hogy félig ellepje.
  2. A kukoricakeményítőt csomómentesre keverjük el egy pohárban egy-két kanál vízzel, és öntsük hozzá a gyümölcsös raguhoz. Keverjük, míg besűrűsödik. Aki cukrozott meggybefőttet használ, ügyeljen az cukor arányára, elképzelhető, hogy nem is kell már bele.

Hozzávalók a bombához:

  1. A csokoládébombához olvasszuk meg a vajat lassú tűzön, majd dobáljuk bele a csokoládét darabolva. Kavargassuk, hogy teljesen elolvadjon a csoki, és egynemű krémet kapjunk. Tegyük félre, hagyjuk kicsit hűlni.
  2. Egy másik tálban a tojásokat, a porcukrot és a lisztet keverjük el, majd öntsük hozzá az olvasztott vajas-csokis keveréket. (Amennyiben forró még a csokis krémünk, összeránthatja a tojást.)
  3. Vajazzunk és lisztezzünk ki 4 db szuflé formát, osszuk el a krémet, majd süssük előmelegített sütőben 185 fokon 12 percig majd 195 fokon 3 percig.
  4. A sütőből azonnal vegyük ki, vékony pengéjű késsel a bomba oldalán segítsük elválasztani a formától. Tegyünk a forma tetejére egy desszerttányért, majd egy ügyes mozdulattal hirtelen fordítsuk meg. A sütink teljesen könnyedén ki fog csusszanni a formából.
  5. Öntsük mellé a gyümölcsös ragut, tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 040
elküldve: 0
receptkönyvben: 93
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütikirálynő

Mióta szakács: 2014.12.07.
3 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig
alkalom: Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

csokoládészufflé, szufflé, souffle, kifolyó belsejű bomba

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

637
étcsokoládé 130 g
vaj 105 g
porcukor 105 g
finomliszt 65 g
tojás 2 db
meggy 150 g
cukor 50 g
gyömbér 20 g
kukoricakeményítő 0.5 evőkanál
víz 2.5 dl