Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forralt bor aszalt szilvával

Forralt bor aszalt szilvával
Forralt bor aszalt szilvával
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idei tél utolsó forralt bora... S aztán jöhet a tavasz!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat tegyük egy fazékba, majd alacsony fokozaton melegítsük össze.
  2. Leszűrve, forrón öntsük bögrékbe.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 466
elküldve: 2
receptkönyvben: 60
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

kukoricaderce

Mióta szakács: 2010.09.25.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kategória: italok
alkalom: karácsonyi receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

forralt bor fűszerekkel, fahéjas narancsos aszalt szilvás forralt bor, szegfűszeges gyömbéres forralt bor

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2017-01-21 20:09

Kicsit savanyú lett a forralt bor. Nagyszerűen néznek ki a fűszerek. Kicsit zavaros lett a bor, hogyan lehetne átlátszóbb vajon?

kukoricaderce
kukoricaderce / kukoricaderce Sat, 2017-01-21 20:23

Savanyúságon kicsi cukorral lehet még segíteni, kinek milyen a szájíze, illetve milyen fajta bor az alapanyag, ez nagyon változhat. A zavarossággal nem tudom, mit lehet kezdeni így utólag. Talán legközelebb lehet, hogy érdemes a készítés előtt az aszalt szilvát nem csak egyszer, hanem többször megmosni. Csak találgatok...

313
vörösbor 7.5 dl
víz 2 dl
aszalt szilva 20 dkg
fahéjrúd 1 db
szegfűszeg 0 ízlés szerint
kardamom 10 db
borókabogyó 12 db
gyömbér 1.5 cm
csillagánizs 2 db
narancs 1 közepes db
cukor 1 ek