Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Forró kakaó húsvéti figurákból

Forró kakaó húsvéti figurákból
Forró kakaó húsvéti figurákból
35 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálam a Húsvéti maradék feldolgozása mindig a csokifigurákkal kezdődik. :-). S legtöbb esetben egy ízletes kakaó készül belőle. Idén fahéjjal, szegfűszeggel és kardamommal.

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Tippek: az összetevők változhatnak. Mehet bele a fentiek helyett narancshéj, szerecsendió vagy vanília. S a tetejére tehetünk tejszínhabot, de ez nálunk nem egy közkedvelt dolog. Ha túl hígnak találjuk - de ne feledjük, ez kakaó és nem forró csoki -, lehet bele tenni egy púpos kk ételkeményítőt, az besűríti rendesen.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet forraljuk fel, majd rakjuk bele a csokikat összetörve. Főzzük közepes lángos állandó keverés mellett 10 percig, majd rakjuk bele a kakaóport, szegfűszeget, kardamomot és fahéjat.
  2. Főzzük további 10-15 percig, majd vegyük le a tűzről, és melegen fogyasszuk. Bármilyen húsvéti kaláccsal vagy csak úgy, magában is elmegy egy kiadós vacsorának.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 526
elküldve: 0
receptkönyvben: 29
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Rozmaring&Csokoládé

Mióta szakács: 2011.12.08.
79 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek
szezon: bármikor
kategória: italok
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

húsvéti maradékfeldolgozás - kakaó húsvéti csokifigurákból fahéjjal szegfűszeggel kardamommal, forró fahéjas kakaó, szegfűszeges forró kakaó kardamommal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

305
csokoládé 60 g
cukrozatlan kakaópor 1 teáskanál
tej 0.5 l
szegfűszeg 1 kávéskanál
kardamom 1 kávéskanál
fahéj 2 kávéskanál