r
Nosalty Logó

Foltos piskóta

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Boszi
Foltos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A barna részhez

Összesen 255 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A barna részhez

Összesen 1278 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A tésztához

A barna részhez

Összesen 208 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    304 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    821.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    178 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    334 mg
  • Nátrium
    249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    107 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    233 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 255 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    65.5 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4107.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    172 mg
  • Kálcium
    892 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    114 mg
  • Foszfor
    1668 mg
  • Nátrium
    1247 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.3 g
  • Cukor
    73 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    333.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    247 micro
  • Kolin:
    1164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    519 micro
  • α-karotin
    53 micro
  • β-karotin
    123 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1555 micro
Összesen 1278 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.6 g

Zsír

  • Összesen
    6.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    247 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    271 mg
  • Nátrium
    202 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    26.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    189 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 208 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A barna részhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A kerek tortaformának az alját kibéleljük sütőpapírral. A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
  2. A tojásfehérjéket egy keverőtálba tesszük, a sárgákat egy bögrében félretesszük.
  3. A tojásfehérjékhez tesszük a sót és a citromlét, és habverővel majdnem keményre felverjük. A cukrokat kanalanként belekeverjük. Egy-egy kanállal addig keverjük, amíg serceg a cukor. Ha már az összes cukrot belekevertük, még 1 percig keverjük. Lehet robotgépet is használni.
  4. Ezután a tojássárgákat egyenként belekeverjük, ekkor már jó kemény masszánk van.
  5. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és 1-2 kanállal gyors-durva mozdulatokkal fakanállal belekeverjük a masszába. A többi lisztet lassan-óvatosan keverjük bele. Nem kell, hogy teljesen sima legyen.
  6. A masszát kettévesszük, az egyikbe beleszitáljuk a kakaót, és óvatosan elkeverjük.
  7. A formába felváltva tesszük kanalanként a sárga és a barna masszát. Sárgára barna, barnára sárga kerüljön.
  8. Betesszük a sütőbe, és 10 percig rá sem nézünk, majd visszavesszük a hőt kb. 160 fokra, és további 25-30 percig kell még sütni.
  9. Ha már jó az illata és a látvány is megfelelő, tűpróbával ellenőrizzük. Ha már jó, a lekapcsolt sütőben hagyjuk egy kicsit nyitott ajtónál. Kivesszük a sütőből, és így is hagyjuk egy kicsit hűlni. Körbevágjuk óvatosan a formában a piskótát, és rácsra tesszük tovább hűlni. Óvatosan lehúzzuk az aljáról a sütőpapírt.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Tepsi mérete: 28
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4962
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 01.

Ajánló

Bármikor, ha piskótás sütit szeretnénk készíteni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kígyó tortához gondoltam, foltos piskóta illik. A már általam gyakran készített piskótát változtattam foltosra. Én robotgéppel kevertem a tésztát, de a lisztet fakanállal.  Nekem több idő kellett a sütéshez, mint általában olvastam róla, ezért figyelni kell a sütésnél. A sima piskóta eredetije Lady Kitchentől származik.

Hozzávalók

A tésztához

A barna részhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek