r
Nosalty Logó

Fóliában sült sajtos-paradicsomos burgonya

Dóri
Fóliában sült sajtos-paradicsomos burgonya
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

455
Kalória
22.8g
Fehérje
38.6g
Szénhidrát
24.2g
Zsír
297.2g
Víz
92.3g
Koleszterin
5.5g
Élelmi rost
4.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1636.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    542 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    402 mg
  • Nátrium
    601 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    297.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    57 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    235 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    522 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    267 micro
Összesen 455 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.1 g

Zsír

  • Összesen
    97 g
  • Telített zsírsav
    53 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6545.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    2168 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    293 mg
  • Foszfor
    1607 mg
  • Nátrium
    2402 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    154.5 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

Víz

  • Összesen
    1188.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1130 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    203 mg
  • D vitamin:
    63 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    227 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    939 micro
  • α-karotin
    404 micro
  • β-karotin
    2089 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    1070 micro
Összesen 1822 kcal
  • 6% Fehérje
  • 10% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    5.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    363.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    133 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    8.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    66 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    63 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    116 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    572 micro
  • Lut-zea
    59 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. Az alaposan megmosott burgonyákat alufóliába csomagoljuk.
  2. Előmelegített sütőbe toljuk és körülbelül 1 órát sütjük.
  3. Kivesszük, a fóliát óvatosan eltávolítjuk, és kissé kihűtjük.
  4. Közben a paradicsomokat felszeleteljük. A sajtot lereszeljük vagy vékonyan felszeleteljük.
  5. A hosszában félbevágott burgonyákat megsózzuk, megrakjuk paradicsommal, megszórjuk borssal, bazsalikommal és befedjük a sajtszeletekkel.
  6. Visszatesszük a sütőbe és változatlan hőfokon kb. 5 percig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
  7. Felszeletelt olajbogyókkal díszítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 60 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Remek meleg sörkorcsolya ez az egyszerű, ám nagyszerű étel... Ne ijesszen meg senkit a hosszúnak tűnő elkészítési idő, csak az alufóliába csomagolt burgonya sütése tart sokáig.

További receptek

Extrán ropogós krumpli

A krumplit nagyon sokféleképpen el tudjuk készíteni, ez most egy sült verzió, ami extrán ropogós a libazsír és a keményítő miatt. A zöldfűszerek különleges plusz ízt adnak neki, a ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...