Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Fitnesz" pulyka

"Fitnesz" pulyka
"Fitnesz" pulyka
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (12)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

 A recept megjelent a Nagy Ízvadászat (24 Óra )2007 évi szakácskönyvében.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Köretként burgonyatallért kínálunk hozzá. 16 mirelit tallért kisütünk bő olajban.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykahúst 16 db ujjnyi vastag hasábra vágjuk.
  2. Mustárral megkenjük, borssal, majoránnával megszórjuk, és egyenként belecsavarjuk a sonkaszeletekbe.
  3. Kiolajozott tepsibe fektetjük és leöntjük a barna sörrel.
  4. Először lefedve, majd fedő nélkül összesen egy órát sütjük.
  5. A mártáshoz a maradék mustárt elkeverjük a tejfölben, sóval, borssal, citromlével, apróra vágott snidlinggel ízesítjük.
  6. A mustármártást és a friss káposztasalátát külön kínáljuk hozzá.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 95 935
elküldve: 3
receptkönyvben: 752
elkészítve: 11/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Mártika és Feri

Mióta szakács: 2008.09.24.
107 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
konyhatechnológia: sörös receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Sörben sült pulyka, sörben sült sonkás pulyka

Hozzászólások (12)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kingus144
kingus144 Sat, 2015-04-18 13:03

Sziasztok!
Szeretném megjegyezni, hogy a barna sör - miután árpamalátából készül - glutént tartalmaz, így gluténmentes diétában semmiképp sem fogyasztható!!

taksi
Mártika és Feri / taksi Thu, 2010-08-19 08:30

Kedves Janagava!

A villanysütőben szerintem jobb minőségű
sülteket lehet elkészíteni mint a gázsütőben.
De ez csak az Én véleményem.
Bármilyen kérdésedre a sütéssel főzéssel
kapcsolatosan megpróbálunk legjobb tudásunk szerint válaszolni.
Reméljük sikeres lesz a főzésed.

Kellemes hétvégét!
kíván:
Mártika és Feri

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-18 13:18

Nagyon szépen Köszönöm!
Már csak egy kérdésem lenne. A meglepi egy albiban lesz amiben hogy is mondjam nem a legkorszerűbb sütő van. Pontosan már nem emlékszek hogy van-e rajta ilyen hogy fok asszem csak számok vannak rajta. Hogyan döntsem el melyik szám a megfelelő 170C-ok? :)
Köszönöm!

taksi
Mártika és Feri / taksi Wed, 2010-08-18 14:56

Kedves janagava!

Általában vigyázni kell az ételek
elkészítésénél ha nem a saját már ismert
sütőnkről van szó.
Nehogy az étel odaégjen.

A kérdés nagyon érdekes.
gáz vagy villanysütőröl van -e szó?

A modern gáztűzhelyek kb.
155-275C fok között szabályozhatóak.
max hőmérséklet kb 290 Cfok
vannak sütők amelyeken 1,2,3,4,5,6,fokozat van ami megfelel
a szobahőmérséklet, 90,140,190,240,290C fokoknak.
Egy másik sütőnél az adatok
1. fokozat= 160 C fok
2. fokozat= 175 C fok
3. fokozat= 190 C fok
4. fokozat= 205 C fok
5. fokozat= 225 C fok
6. fokozat= 245 C fok
7. fokozat= 255 C fok
8. fokozat= 275 C fok

Javaslatom: Szerintem választani kell egy közepes hőfokot,
sütés kezdetétől számított fél óra után az alufóliát vigyázva kinyitni,
a forró gőz meg ne égesse a kezünket,
megnézni mennyire puha a hústekercs, hústűvel vagy erősebb fogvájó
mennyire megy bele vagy át rajta.
Vagy vághatunk egy kisebb darab kóstolót is.
Utána visszafóliázni. ugyanazon a hőfokon
10-15 percig még sütjük ha szükséges,
azután levesszük a fóliát egy kicsit feljebb vesszük a
hőfokot és kb 5-10 perc múlva szerintem kész a
finom étel.

Üdvözlettel:
Ferenc

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-08-19 08:19

Ez villanysütő és asszem hogy 6 fokozat van rajta de nem mernék rá fogadni. De ahogy leírtad szerintem tökéletes. Köszönöm a helpet!!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-18 12:17

Helló!
Elég alap szinten vagyok főzésileg, és ez meglepi lenne szal azért érdeklődök egy kicsit részletesebben, elnézést ha egyértelmű a kérdésem csak én nem jöttem még rá.
Hogy kell ezt az 1óra sütést felosztani? "A mártáshoz a maradék mustárt elkeverjük a tejfölben, sóval, borssal, citromlével, apróra vágott snidlinggel ízesítjük." a receptben 2evőkanál mustár van írva akkor 1evőkanál megy a hús megkenésére 1meg a mártáshoz? mi az a snidling? :)
Előre is Köszönöm a helpet!

janó

taksi
Mártika és Feri / taksi Wed, 2010-08-18 13:02

Kedves janagawa!

Köszönjük az észrevételt.
A mustár felhasználás 1-1 evőkanál.
A sütés ideje kb. 1 óra úgy alakul, hogy
alul felül sütés kb. 170C-on lefedve 45-50perc
10-15 perc amikor pirosra sütjük, de ne szárítsuk ki a húst.
Természetesen az 1 óra alatt megsüthetjük a burgonyatallérokat is
Snidling=metélőhagyma
A fűszerkert egyik alappillére, akárcsak a petrezselyemzöld és a kapor. Pionírnövénynek is nevezhetném, mert - tapasztalatom szerint - aki kertészkedni kezd, először metélőhagymát szokott vetni vagy ültetni.
Nevezik pázsithagymának is, de a legtöbben a német eredetű nevén, snidlingként ismerik. Egyike a legegyszerűbben, problémamentesen termelhető, bár korántsem olyan nagyon igénytelen fűszernövényeknek.
www.balintgazda.hu

Üdvözlettel: Ferenc

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-08-18 12:50

Kedves janagawa!

Köszönjük az észrevételt.
A mustár felhasználás 1-1 evőkanál.
A sütés ideje kb. 1 óra úgy alakul, hogy
alul felül sütés kb. 170C-on lefedve 45-50perc
10-15 perc amikor pirosra sütjük, de ne szárítsuk ki a húst.
Természetesen az 1 óra alatt megsüthetjük a burgonyatallérokat is
Snidling=metélőhagyma
A fűszerkert egyik alappillére, akárcsak a petrezselyemzöld és a kapor. Pionírnövénynek is nevezhetném, mert - tapasztalatom szerint - aki kertészkedni kezd, először metélőhagymát szokott vetni vagy ültetni.
Nevezik pázsithagymának is, de a legtöbben a német eredetű nevén, snidlingként ismerik. Egyike a legegyszerűbben, problémamentesen termelhető, bár korántsem olyan nagyon igénytelen fűszernövényeknek.
www.balintgazda.hu

Üdvözlettel: Ferenc

zsanrics
Zsanrics / zsanrics Mon, 2010-05-10 09:22

gratula.én is elakartam készíteni de sajnos nem kaptam füstölt sonkát így csak kombináltam a dolgokat és tettem hozzá fokhagymát is és incsi-fincsi lett.Mivel nem tudtam becsomagolni pennét főztem ki hozzá.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-01-21 12:53

Gratulálok!!!!!!!!!! Végre egy kiválóó receptgyüjtemény!!!

380
pulykamell 40 dkg
sonka 32 dkg
barna sör 1 dl
tejföl 2 dl
mustár 2 ek
citromlé 1 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
snidling 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint