Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Zsírban sült fánkkarikák

Zsírban sült fánkkarikák
Zsírban sült fánkkarikák
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyósomtól kaptam még évekkel ezelőtt ezt a receptet; ő pedig ha jól emlékszek az édesanyjától egy nagyon régi szakácskönyvből. Az eredeti neve "Zsírban sült karikák", csak a nosalty szerkesztősége mindent átnevez. :(

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Mi már ettük sima, vaníliás, fahéjas, kakaós porcukorral, de ugyanolyan fincsi lekvárral és dzsemmel is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hozzávalókat összegyúrjuk alaposan.
  2. 0,5 cm vastagra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, és a forró zsírban aranybarnára sütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 10 147
elküldve: 4
receptkönyvben: 129
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zsírban sült fánk, mini fánk, fánkocska

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Mucóka
Mucóka / Mucóka Tue, 2011-06-21 13:00

Kedves Ági!
Köszönöm szépen a gyors választ és ezt a remek kis fánkreceptet.
Meg is sütöttem és ízlett a családnak!
Köszi mégegyszer!
Üdv.:Kata

Mucóka
Mucóka / Mucóka Tue, 2011-06-21 07:52

Kedves Ági!

Nagyon jól néz ki a fánkod. Meg is sütném, de annyi kérdésem lenne, hogy nem kell pihentetni a tésztát?
Köszi a választ előre is!
Üdv.:Kata

853
finomliszt 60 dkg
sütőpor 15 g
porcukor 15 dkg
tojás 2 db
margarin 4 dkg
tej 2 dl
disznózsír 20 dkg