Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fettucce chorizóval és rozmaring szósszal

Fettucce chorizóval és rozmaring szósszal
Fettucce chorizóval és rozmaring szósszal
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a BBC Good Food magazin website-on találtam. Én egyébként M.O.-on magyar kolbásszal készíteném, de a chorizóval is meglepően finom. Hihetetlen, hogy egy egyszerű tésztavacsora milyen finom lehet. Először én is idegenkedve olvastam, hogy tejszínt keverünk bele, de amikor megkóstoltam rájöttem, hogy így nagyon kellemesen közömbösíti a paradicsomnak a vad ízét.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kifőzzük a tésztát.
  2. A kolbászt kb. 1 cm-es darabokra, a rozmaringot apróra vágjuk.
  3. Az olajon a kolbászt megpirítjuk, hogy átsüljön, és egy kis színt kapjon.
  4. Rászórjuk a csilit és a rozmaringot, kb. 1/2 percig megsütjük, és ráöntjük a paradicsomot.
  5. Így rotyogtatjuk még 10 percig, ráöntjük a tejszínt, egyet rottyan, és elzárjuk.
  6. A tésztát leszűrjük, és megöntözzük egy pici olajjal, majd tálalhatunk.

  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 693
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

pussycat

Mióta szakács: 2012.10.30.
150 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: spanyol
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

paradicsomos kolbászos tészta rozmaringgal, kolbászos-rozmaringszószos tészta, kolbászos paradicsomos tészta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Fri, 2013-01-18 19:23

Milyen csodás étel és micsoda tálalás! :-))
Köszönöm, el fogom készíteni.
Szép hétvégét kívánok!

Éva-Anyóca

442
tészta 250 g
chorizo 110 g
olívaolaj 2 ek
chilipehely 1 csipet
rozmaring 1 tk
konzerv paradicsom 400 g
főzőtejszín 5 ek