r
Nosalty Logó

Petit four

Éva házias konyhája
Petit four
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Tészta

Töltelék és bevonat

618
Kalória
10g
Fehérje
98.1g
Szénhidrát
19.6g
Zsír
35.2g
Víz
92g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
67.6g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék és bevonat

Összesen 618 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék és bevonat

Összesen 4939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék és bevonat

Összesen 355 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    19.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    294.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    132 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    98.1 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    35.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    134 micro
Összesen 618 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.2 g

Zsír

  • Összesen
    156.6 g
  • Telített zsírsav
    47 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    736 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2353 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    139 mg
  • Kálcium
    303 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    1059 mg
  • Nátrium
    445 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    785 g
  • Cukor
    541 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

Víz

  • Összesen
    281.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    170 micro
  • Kolin:
    615 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    52 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1072 micro
Összesen 4939 kcal
  • 6% Fehérje
  • 60% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    22 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    20.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    23 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 355 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A marcipánt kisebb darabokra fölvágjuk, 1-2 kanál meleg vízzel föloldjuk. Így gyorsabban föloldódik a tojás-víz keverékben.
  2. A tojást, meleg vizet, marcipándarabokat, cukrot kb. 8 percig konyhai robotgéppel jó habosra keverjük. Majd hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet.
  3. Sütőpapírral kibélelt gáztepsiben 180 fokon sütjük.

Töltelék és bevonat

  1. Miután megsült és kihűlt a tésztánk, 3 egyenlő részre osztjuk és vágjuk el úgy, hogy kb. 3 egyforma lapunk legyen. Nekem kb. 10,5 cm jött ki.
  2. Minden lapot megkenünk lekvárral, és egymásra helyezzük.
  3. Porcukorral megszórt felületen kinyújtjuk a marcipánmasszánkat a tészta méretére, és a tészta tetejére helyezzük.
  4. Itt tanácsos egy sütőpapírral befedni. Majd súlyt helyezünk a tésztára, én egy nagyobb szeletelő deszkát használtam föl, és egy éjszakát rajta hagyjuk. (Azért szükséges, mert így egyenletesebb lesz a tészta teteje.)
  5. Másnap kiegyenlítjük a széleit egyenesre, és centméter segítségével kb. 4 cm nagyságú kockákat alkotunk.
  6. Majd a tetejét bevonjuk tortabevonóval úgy, hogy egy kicsit hagyjuk lefolyni a mázat. Én vaníliás-meggy ízűt használtam föl. De színezett cukormázzal is bevonhatjuk.
  7. Ízlésünknek megfelelően díszítjük. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Francia származású sütemény. Különböző ízvilágban készítik. A legáltalánosabb a piskótalapok lekvárral megtöltve, marcipánnal a tetején, majd egy színezett cukormázzal, fondant-nal vonják be. Egyes recepteknél olvastam, egy réteget megtöltenek krémmel. De készítik a sós változatát is, úgy tudom. Ez a saját receptem, több receptet elolvastam, videókat néztem meg az elkészítéséről, és így alkottam meg. Én nem vontam be a sütit teljesen a mázzal, mert úgy gondoltam, úgy már nagyon édes lesz. Több receptnél is láttam, csak a tetejét vonták be így, én is inkább ezt a rusztikus variációt választottam, és hagytam kicsit lefolyni a bevonót. Díszes dobozban elcsomagolva, anyák napja, születésnap vagy más különleges alkalomra is egy ajándékötlet lehet.  Most én is egy részét a lányomnak postáztam, mint Valentin-napi ajándék, és muffinpapír-kosárkában beleállítottam, majd kibéleltem a dobozt még tortacsipke-papírral.

Nosalty stories

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...