r
Nosalty Logó

Feketeerdő galuska

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Jenő Chef
Feketeerdő galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

Összesen 476 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

Összesen 4755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

Összesen 223 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    11.2 g

Zsír

  • Összesen
    20.5 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    430.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    103 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 476 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    111.9 g

Zsír

  • Összesen
    204.7 g
  • Telített zsírsav
    150 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4309.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    216 mg
  • Kálcium
    455 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    636 mg
  • Foszfor
    1914 mg
  • Nátrium
    1034 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    637.2 g
  • Cukor
    381 mg
  • Élelmi rost
    41 mg

VÍZ

  • Összesen
    476.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    776 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    292 micro
  • Kolin:
    1447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2523 micro
Összesen 4755 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    201.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    21 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    89 mg
  • Nátrium
    48 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.8 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 223 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Először elkészítjük a kakaós piskótát, mert azt sütni kell, és még ki is kell hűlnie.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, sárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét habbá verjük.
  3. A tojáshabot óvatosan hozzákeverjük a cukros tojáshoz, majd a kakaóport és a lisztet is hozzáadagoljuk apránként.
  4. A tepsit zsírpapírral kibéleljük, majd a piskótamasszát beleöntjük.
  5. Az előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, és neki állhatunk a krém készítésének.
  7. A tejszínt kézi habverővel habbá verjük a cukorral és a kakaóporral,és kész.
  8. Elkészítjük a szirupot. A meggybefőtt levét egy kisebb lábasba szűrjük, és hozzáadjuk a vörösbort, fahéjat, cukrot, és felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  9. Ha minden kihűlt, elkezdhetjük összerakni a sütit.
  10. A piskótát hosszába kettévágjuk,majd az egyik fél piskótáta tepsibe rakjuk, és meglocsoljuk a boros sziruppal.
  11. Megkenjük a kakaós krémmel, és rászórjuk a meggy felét, majd ráreszelünk egy kevés étcsokit.
  12. Aztán jöhet a másik fél piskóta, azt is meglocsoljuk a boros sziruppal, megkenjük a maradék krémmel, ésmeggyel megszórjuk, és a tetejét reszelt csokival díszítjük.
  13. Ha ez megvan, berakjuk a hűtőbe 3-4 órára, hogy összeérjenek az ízek.
  14. Egy tányérra szaggatunk belőle egy kanál segítségével, majd tejszínhabbal és csokiszósszal tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30×20×6
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 99
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 12005
  • Feltöltés dátuma: 2012. július 11.

Ajánló

Ha bort kellene ajánlanom, akkor gyümölcsös Merlot vagy Cabernet Franc-ot ajánlanék.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Feketeerdő galuska
Jenő Chef 8 recept

Ha valaki ismeri, és persze szereti a Feketeerdő tortát, akkor ez lesz a favorit a sütemények között. Ezzel a sütivel le szoktam nyűgözni a vendégeimet. Nem ajánlom esti nasinak, mert elég nehéz sütemény. Inkább egy laza leves után ebédre. Természetesen ezt a sütit én se ismertem, az egyik munkahelyemen tanultam, de már egy kicsit átalakítottam a saját ízlésem szerint.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A sziruphoz

Címlapról ajánljuk