Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeerdő galuska

Feketeerdő galuska
Feketeerdő galuska
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valaki ismeri, és persze szereti a Feketeerdő tortát, akkor ez lesz a favorit a sütemények között. Ezzel a sütivel le szoktam nyűgözni a vendégeimet. Nem ajánlom esti nasinak, mert elég nehéz sütemény. Inkább egy laza leves után ebédre.

Természetesen ezt a sütit én se ismertem, az egyik munkahelyemen tanultam, de már egy kicsit átalakítottam a saját ízlésem szerint.

hozzávalók / 10 adag

A piskótához

A sziruphoz

ajánlat

Ha bort kellene ajánlanom, akkor gyümölcsös Merlot vagy Cabernet Franc-ot ajánlanék.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először elkészítjük a kakaós piskótát, mert azt sütni kell, és még ki is kell hűlnie.
  2. A tojásokat kettéválasztjuk, sárgáját a cukorral kikeverjük, a fehérjét habbá verjük.
  3. A tojáshabot óvatosan hozzákeverjük a cukros tojáshoz, majd a kakaóport és a lisztet is hozzáadagoljuk apránként.
  4. A tepsit zsírpapírral kibéleljük, majd  a piskótamasszát beleöntjük.
  5. Az előmelegített sütőben készre sütjük.
  6. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, és neki állhatunk a krém készítésének.
  7. A tejszínt kézi habverővel habbá verjük a cukorral és a kakaóporral,és kész.
  8. Elkészítjük a szirupot. A meggybefőtt levét egy kisebb lábasba szűrjük, és hozzáadjuk a vörösbort, fahéjat, cukrot, és felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  9. Ha minden kihűlt, elkezdhetjük összerakni a sütit.
  10. A piskótát hosszába kettévágjuk,majd az egyik fél piskótát a tepsibe rakjuk, és meglocsoljuk a boros sziruppal.
  11. Megkenjük a kakaós krémmel, és rászórjuk a meggy felét, majd ráreszelünk egy kevés étcsokit.
  12. Aztán jöhet a másik fél piskóta, azt is meglocsoljuk a boros sziruppal, megkenjük a maradék krémmel, és meggyel megszórjuk, és a tetejét reszelt csokival díszítjük.
  13. Ha ez megvan, berakjuk a hűtőbe 3-4 órára, hogy összeérjenek az ízek.
  14. Egy tányérra szaggatunk belőle egy kanál segítségével, majd tejszínhabbal és csokiszósszal tálalhatjuk. 
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30×20×6 cm
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 479
elküldve: 12
receptkönyvben: 200
elkészítve: 1/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Jenő Chef

Mióta szakács: 2012.04.20.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
receptverseny: Haas Natural receptverseny, Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

feketeerdő sütemény, sziruppal locsolt piskóta, krémes piskótagombócok meggyel

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

472
tojás 10 db
finomliszt 15 dkg
cukor 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 5 dkg
növényi habtejszín 0.5 l
cukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 ek
meggybefőtt 350 g
száraz vörösbor 1 dl
fahéj 1 teáskanál
cukor 1 ek
étcsokoládé 10 dkg