r
Nosalty Logó

Fekete erdő muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fekete erdő muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 988 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 3950 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír

A tésztához

A díszítéshez

Összesen 293 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.2 g

Zsír

  • Összesen
    63.3 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    834.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    98 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    98.7 g
  • Cukor
    43 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    98 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    519 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    99 mg
  • Retinol - A vitamin:
    496 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    282 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    159 micro
Összesen 988 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    52.8 g

Zsír

  • Összesen
    253.2 g
  • Telített zsírsav
    153 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    1021 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3338 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    109 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    391 mg
  • Foszfor
    1475 mg
  • Nátrium
    605 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.7 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    391.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2077 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    148 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    134 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1983 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    1128 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    636 micro
Összesen 3950 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    248.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    155 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    148 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 293 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, kakaóval és a csokoládés tortadarával.
  2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd apránként hozzáadjuk a vajat és a tejszínt. Jól összedolgozzuk. Akár habverővel is dolgozhatunk.
  3. A tojásos masszához apránként hozzáadjuk a száraz keveréket.
  4. Legvégül mindebbe beleforgatjuk az apróra vágott meggyet.
  5. A muffinformákat típustól függően előkészítjük. A sütőt előmelegítjük.
  6. A formákat 3/4-ig töltjük, és készre sütjük.
  7. Amíg a sütemény sül, tejszínhabot készítünk.
  8. Miután a muffinok megsültek (tűpróba), megvárjuk, amíg kihűlnek, majd mindegyik tetejét átitatjuk 1-2 tk meggylével. Tejszínhabbal, meggyel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 7
  • 7 napos nézettség: 44
  • Össznézettség: 66407
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 30.

Ajánló

Ne hagyjuk ki a tejszínhabot, ha már elkészítjük!

Receptkategóriák

Valami különleges és habos muffinra vágytam. A tészta omlós, keserű csokis. A recept újfent a 100 legjobb muffin c. kis kötetből származik.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Jól néz ki!Egyszer én is tuti megcsinálom:) Imádom a muffint és a feketeerd? tortát is :) Tuti jó lehet együtt!

Törölt felhasználó

Szia Orsi! Örülök, hogy tetszik. Szerintem nagyon finom muffin ez. Akár még egy családi összejövetelen is jól mutathatnak az egymás mellé pakolt habos sütikék. Jó sütést! Zsuzsa

Törölt felhasználó

Nem igazán sikerült finomra. Nekem elég kis méret? ev?kanalam van, ehhez képest keser? volt a kakaótól, kb. másfélszer annyi cukor kéne hozzá. A deka az deka, az ev?kanál meg mindenkinél más és más. Azt még nem tudom, hogy több folyadék kéne bele, pl. meggylé, amit?l jobban eldolgozható lenne, és nem száradna ki, vagy másképp kéne sütni, nem a leírtak szerint, de majd legközelebb. Kár, hogy a kollegináknak szánt n?napi meglepetés helyett vehetek virágot.

Törölt felhasználó

Kedves tamas.m, nekem sikerült, többször is. Sajnálom, hogy nem jött össze. Légkeverésessel sütötted? A cukorról pedig csak annyit, hogy nálam ez elvi kérdés, hogy 10 dekánál több ne kerüljön a süteményembe. Az egészségem érdekében.

Törölt felhasználó

Az is megoldás, hogy a kakaóból kell kevesebb. Nem légkeverésessel sütöttem, hanem alul-felül sütéssel.

Törölt felhasználó

Akkor nem tudom, hogy miért lehetett száraz. Persze, ha te édesebben szereted, akkor ne rakj bele ennyi kakaót. Ez már egyéni ízlés. A receptet egyébként nem én találtam ki, csak megsütöttem nektek. Üdv: Zsuzsa

Törölt felhasználó

Nekem az lenne a kérdésem, hogy habtejszínre gondolsz ugye? Azt hallottam, hogy egy kanál lekvár jelent?sen dob az állagán a muffinnak. Helyettesíthet? lenne a tejszín ezzel? köszi, Kriszti

Törölt felhasználó

Szió! Igen, én csak habtejszínt használok (f?z? helyett is). Biztosan jó lehet lekvárral is. Szerintem érdemes kipróbálni, bár én egy nagyon jó állagú sütit kaptam. Jó sütkérezést! Zsuzsa

Törölt felhasználó

Szia Zsuzsa! Nagyon finom a muffin, els?re sikerült és egyb?l el is fogyott. Isteni lett! Örülök, hogy sütés el?tt nem olvastam a bejegyzéseket, mert nekem sem légkeveréses a süt?m :D További sok sikert!

Törölt felhasználó

Én is többször elkészítettem már, és nagyon jó. Szerintem pont a muffin az a süti, aminél nem szentírás a hozzávalók mennyisége. Még akkor is m?ködik, ha az ember csak összekutyul mindent, amit talál. Most épp nem muffinnak, hanem piskótának fogom megsütni, és majd csokihab megy a tetejére ;) Ja és Tamás, egy jó tanács: ajándékba, vendégnek sose készülj olyan étellel, amit legalább egyszer nem próbáltál már ki. És akkor nem ér kellemetlen meglepetés.

TR

Nagyon köszönöm, a recept els?re nagyon bevált! Már tovább is adtam :D

Hozzávalók

A tésztához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

Egy meglepő eszköz kell az igazán omlós linzerhez

Biztos sokan ismerjük azt a klasszikus túrós-kakaós linzert, aminek különlegessége a tészta reszelésében rejlik. Ez a fantasztikus technika adja a sütemény utánozhatatlan állagát, amit kóstolva felmerülhet bennünk a kérdés: miért nem használjuk ezt többször?