Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehérboros tiramisu

Fehérboros tiramisu
Fehérboros tiramisu
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érdekes, de még tiramisut nem csináltam. Viszont mikor megláttam ezt, hogy bor is van benne, mondom ez kicsit más, mint az eredeti, és neki is láttam elkészíteni!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 10 kanál cukrot a tojássárgájaval habosra keverjük, majd hozzáadunk fél dl bort, és azzal is elkeverjük.
  2. Beletesszük a mascarpone-t, és jól eldolgozzuk benne.
  3. A tojásfejérjét és a tejszínt egy másik tálban kemény habbá verjük , és közben hozzáadunk 5 ek cukrot.
  4. Majd ebbe beleöntjük a tojássárgájás-mascarpone-s masszát, és összekeverjük.
  5. A kávét lefőzzük, és beleöntjük a maradék bort.
  6. Ebbe a boros-kávéba elkezdjük mártogatni a babapiskótát, majd egy tál aljára tesszük sorba, és rárakunk egy sor krémet, és ezt addig folytatjuk, amíg el nem fogynak.
  7. A tetejét kakaóporral szórjuk meg. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 320
elküldve: 0
receptkönyvben: 26
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kótyagos tiramisu, tiramisu fehérborosan

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

990
babapiskóta 40 dkg
mascarpone 20 dkg
tojás 5 db
cukor 15 ek
édes fehérbor 1 dl
habtejszín 2 dl
cukrozatlan kakaópor 2 ek
feketekávé 3 dl