Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fehér piskóta baracklekvárral

Fehér piskóta baracklekvárral
Fehér piskóta baracklekvárral
65 perc / előkészület: 30 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy Bártfai Laci bácsi receptkönyvben találtam. A neve csak egyszerűen "Fehér piskóta". Én ugyan 8 tojásfehérjét használtam fel, de a recept tartalmazza tojásonként a mennyiségeket. Tehát 1 tojásfehérjéhez 2 dkg cukor, 3 dkg liszt, 2 dkg vaj vagy 1 dkg zsír szükséges. Én a vaníliás cukrot beletettem, nem pedig rászórtam.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Megjegyzés:
Elsőre vajat használtam, ami teljesen megszínezte, vagyis úgy nézett ki, mint egy hagyományos piskóta. Én azt ajánlom, hogy érdemes mindenképp zsírral készíteni, mert akkor valóban fehér színű piskótát kapunk, és ennek a receptnek szerintem ez a lényege. A lekvárt én találtam ki, de lehet bármi mást használni helyette, de önmagában is kitűnő. Illetve aki szereti, reszelt citromhéjat is tehet a habba.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük (15 perc).
  2. Keverés közben fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a vaníliás cukrot.
  3. A liszttel összekeverjük a sütőport, és óvatosan a tojáshabba keverjük.
  4. Majd hozzáadjuk az olvasztott vajat.
  5. Összedolgozzuk, és egy kizsírozott/ kivajazott tortaformába öntjük a masszát.
  6. Előmelegített sütőbe tesszük.
  7. 5 percet 220 C-on, majd 30 percet 180 C-on sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e a közepe.)
  8. 5-10 percet állni hagyjuk, majd levesszük a tortaforma oldalát, és tetejét vékonyan megkenjük baracklekvárral.

  • sütési hőfok: 220°C
  • tepsi mérete: 24x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 849
elküldve: 1
receptkönyvben: 157
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

EperUK

Mióta szakács: 2010.05.31.
30 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zsírral készült piskóta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

643
tojásfehérje 8 db
cukor 16 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
finomliszt 24 dkg
sütőpor 0.5 csomag
sertészsír 8 dkg
sárgabaracklekvár 2 ek