Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Farsangi fánk házi baracklekvárral

Farsangi fánk házi baracklekvárral
Farsangi fánk házi baracklekvárral
60 perc / előkészület: 40 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámnak mindig az volt a vágya, hogy megtanuljon fánkot sütni, de valahogy sosem találta meg álmai fánkreceptjét. Az egyik túl bonyolult volt, a másik túl olajos, a NoSalty oldalt meg még nem ismertük. ;-)  Szerencsére a kezünkbe került egy régebbi Blikk újság, és benne ez a Fásy Ádám-recept. Azóta Anyu világbajnok fánkokat süt.

hozzávalók / 4 adag

Sütőzsiradék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Langyos tejbe tegyünk 3 dkg porcukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, majd 10-15 percig hagyjuk pihenni, hogy felfusson.
  2. Jól keverjük össze az élesztős tejet, a tojássárgáját, az olvasztott vajat és a lisztet.
  3. Öntsük nyújtódeszkára, és addig gyúrjuk, míg egy teljesen sima tésztát nem kapunk (eleinte nagyon ragadós!).
  4. A tésztából formázzunk egy cipót, tegyük tálba, és meleg helyen kelesszük duplájára kb. 20 perc alatt.
  5. Lisztezett deszkán egyujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki.
  6. Szaggassuk ki a fánkokat fánkszaggatóval, vagy egy 6 cm átmérőjű bögrével/pohárral.
  7. A fánkok közepét az ujjunkkal nyomkodjuk be, aztán forró olajban szép barnára süssük ki mindkét oldalát.
  8. A kész fánkokról itassuk le szalvétával az olajat.
  9. Tegyünk baracklekvárt a fánkok közepébe, majd szórjuk meg őket porcukorral.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 12 514
elküldve: 6
receptkönyvben: 119
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Purpur

Mióta szakács: 2012.05.18.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, hanuka, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

farsangi fánk, lekváros fánk, fásy féle fánk

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

691
finomliszt 20 dkg
tej 1 dl
élesztő 2 dkg
porcukor 5 dkg
vaj 2 dkg
tojássárgája 2 db
sárgabaracklekvár 20 dkg