r
Nosalty Logó

Farsangi fánk házi baracklekvárral

NS
Farsangi fánk házi baracklekvárral
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

691
Kalória
8.1g
Fehérje
87.3g
Szénhidrát
34.4g
Zsír
30.7g
Víz
119.3g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
37.9g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 2766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
Összesen 262 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.1 g

Zsír

  • Összesen
    34.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    36 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    87.3 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    30.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    72 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    95 mg
  • Retinol - A vitamin:
    71 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    118 micro
Összesen 691 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.6 g

Zsír

  • Összesen
    137.6 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    477 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1042.9 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    96 mg
  • Kálcium
    245 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    349.4 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    122.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    289 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    46 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    290 micro
  • Kolin:
    379 mg
  • Retinol - A vitamin:
    283 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    474 micro
Összesen 2766 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    98.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    46 mg
  • Nátrium
    14 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    11.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    27 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    27 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 262 kcal

Elkészítés

  1. Langyos tejbe tegyünk 3 dkg porcukrot, morzsoljuk bele az élesztőt, majd 10-15 percig hagyjuk pihenni, hogy felfusson.
  2. Jól keverjük össze az élesztős tejet, a tojássárgáját, az olvasztott vajat és a lisztet.
  3. Öntsük nyújtódeszkára, és addig gyúrjuk, míg egy teljesen sima tésztát nem kapunk (eleinte nagyon ragadós!).
  4. A tésztából formázzunk egy cipót, tegyük tálba, és meleg helyen kelesszük duplájára kb. 20 perc alatt.
  5. Lisztezett deszkán egyujjnyi vastagságúra nyújtsuk ki.
  6. Szaggassuk ki a fánkokat fánkszaggatóval, vagy egy 6 cm átmérőjű bögrével/pohárral.
  7. A fánkok közepét az ujjunkkal nyomkodjuk be, aztán forró olajban szép barnára süssük ki mindkét oldalát.
  8. A kész fánkokról itassuk le szalvétával az olajat.
  9. Tegyünk baracklekvárt a fánkok közepébe, majd szórjuk meg őket porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p

Anyukámnak mindig az volt a vágya, hogy megtanuljon fánkot sütni, de valahogy sosem találta meg álmai fánkreceptjét. Az egyik túl bonyolult volt, a másik túl olajos, a NoSalty oldalt meg még nem ismertük. ;-)  Szerencsére a kezünkbe került egy régebbi Blikk újság, és benne ez a Fásy Ádám-recept. Azóta Anyu világbajnok fánkokat süt.

További receptek

Vegán fánk

Farsang idején bevett étel a fánk, és hogy senki ne maradjon ki belőle, most hoztunk egy vegán verziót. Sokféle fánk létezik, ez most egy egyszerű típus, amibe szúrtunk egy lyukat és ...

Hankusz Sára

Olasz rózsafánk - haraszt

Ezek a kis „virágok” nagyon egyszerű és gyors tésztával készülnek, melynek a pikantériáját a citromhéj adja. Gyors olajban sütés után porcukorral meghintve, mézzel vagy meleg ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...