r
Nosalty Logó

Far breton

Mignon
Far breton
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

588
Kalória
15.9g
Fehérje
114.9g
Szénhidrát
6.8g
Zsír
88.7g
Víz
135g
Koleszterin
5.2g
Élelmi rost
54.3g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 2351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 170 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    135 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    562.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    195 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    39 mg
  • Foszfor
    174 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    114.9 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    88.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    118 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    50 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    268 micro
Összesen 588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.4 g

Zsír

  • Összesen
    27 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2250.5 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    131 mg
  • Kálcium
    781 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    156 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    459.6 g
  • Cukor
    217 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

Víz

  • Összesen
    354.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    310 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    141 micro
  • Kolin:
    473 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    788 micro
  • β-crypt
    199 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1071 micro
Összesen 2351 kcal
  • 7% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 39% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    1.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    162 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    33.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    22 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    57 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 170 kcal

Elkészítés

  1. Teát készítünk, majd beleöntjük a 2 ml rumaromát és a félbevágott aszalt szilva darabokra öntjük. Kb. 10 percig állni hagyjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréssel).
  3. Lassú fokozaton összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a tojásokat és a maradék 2 ml rumaromát,majd fokozatosan hozzáadjuk a hideg tejet.
  4. Jól lecsöpögtetjük az aszalt szilvát és ezt is a tésztához keverjük.
  5. Egy 30*24cm-es és legalább 4 cm mély tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral (az oldalán is) és beleöntjük a gyümölcsös tésztát.
  6. Kb. 50 percig sütjük az előmelegített sütőben, tűpróbával ellenőrizzük.
  7. Még langyosan kiemeljük az egészet a sütőpapír segítségével a tepsiből és vágódeszkára fektetjük. Tálcára átfordítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, hagyjuk kihűlni.
  8. Hidegen tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 50 p

Far breton, azaz hagyományos breton sütemény. A tészta pillanatok alatt és nagyon könnyen összeállítható, a végeredmény pedig egy télies (rum-szilva, hmmm), francia sütemény. Kezdő konyhai szorgoskodóknak (is) kimondottan ajánlom, elrontani nem lehet, a siker garantált! (A recept kedvenc francia gasztro weboldalamról származik.)

További receptek

Áfonyás pite

A házi pitéknek nincsen párja, pláne, ha vesszük a fáradságot, és a vajas tésztát is két kézzel készítjük el hozzá. Bármilyen bogyós gyümölcsből mennyei pitét készíthetünk, ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek