Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Far breton

Far breton
Far breton
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Far breton, azaz hagyományos breton sütemény. A tészta pillanatok alatt és nagyon könnyen összeállítható, a végeredmény pedig egy télies (rum-szilva, hmmm), francia sütemény. Kezdő konyhai szorgoskodóknak (is) kimondottan ajánlom, elrontani nem lehet, a siker garantált!
(A recept kedvenc francia gasztro weboldalamról származik.)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


MegjegyzésHa gyerekek nem esznek a sütiből, aroma helyett készítsük inkább rummal.
Italajánlat
Kir breton: 2 cl feketeribizli krémlikőr + 9 cl cidre (pezsgő almabor)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Teát készítünk,  majd beleöntjük a 2 ml rumaromát és a félbevágott aszalt szilva darabokra öntjük. Kb. 10 percig állni hagyjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra (légkeveréssel).
  3. Lassú fokozaton összekeverjük a lisztet, a cukrot, a sót, a tojásokat és a maradék 2 ml rumaromát, majd fokozatosan hozzáadjuk a hideg tejet.
  4. Jól lecsöpögtetjük az aszalt szilvát és ezt is a tésztához keverjük.
  5. Egy 30*24cm-es és legalább 4 cm mély tepsit kibélelünk szilikonos sütőpapírral (az oldalán is) és beleöntjük a gyümölcsös tésztát.
  6. Kb. 50 percig sütjük az előmelegített sütőben, tűpróbával ellenőrizzük.
  7. Még langyosan kiemeljük az egészet a sütőpapír segítségével a tepsiből és vágódeszkára fektetjük. Tálcára átfordítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, hagyjuk kihűlni.
  8. Hidegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 18 460
elküldve: 4
receptkönyvben: 251
elkészítve: 6/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: francia
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szezon: tél
mikor: tízórai, uzsonna
kalória: átlagos
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

aszalt szilvás-rumos sütemény, aszalt szilvás tejes pite, rumos-aszalt szilvás felfújt, breton sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Flóra
Flóra / Flóra Wed, 2010-07-07 11:02

Most voltam Franciaországban, és ott kinéztem magamnak pár francia sütit, ahogy ezt is, úgyhogy örülök, hogy itt megtaláltam. Ki fogom próbálni :)

mignon
Mignon / mignon Thu, 2010-06-24 18:44

Kiscsibe!
Egyéb (gyümölcsös) tea és rum/rumaroma is tökéletes szerintem hozzá.
Egyébként Gárdonyit szinte mindig lehet Rossmann-ban és Corában kapni, ha arra jársz nézz utána, mert nagyon finom! :)
Üdv:
mignon

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Wed, 2010-06-23 13:28

Esetleg tudsz valami olyan teát is ajánlani ami kapható közértekben? Lehet valami mással helyettesiteni esetleg? Sima rum? Vagy..... mi a funkciója?

588
víz 1.5 dl
teafilter 1 db
rum 4 ml
aszalt szilva 20 dkg
finomliszt 25 dkg
porcukor 12 dkg
1 csipet
tojás 3 db
tej 0.5 l