Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fanta szelet revolution

Fanta szelet revolution
Fanta szelet revolution
48 perc / előkészület: 40 perc sütés: 8 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért revolution, mert az eredeti recepttől eltérve változtattam az arányokon, sőt a piskóta elkészítésének fázisain is. Így egy tökéletes állagú (a túrókrém selymesen lágy, kellemesen citromos és nem margarin ízű) sütikét kapunk.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A túrókrémhez

A Fantatető

Szólj hozzá!

elkészítés

A piskótához

  1. Először a tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzákanalazzuk a kristálycukrot, és kicsit tovább verjük. Ebbe beleöntjük a tojássárgákat, az olajat, elvegyítjük benne, majd a kakaóporos, sütőporos lisztet is hozzákeverjük a habhoz óvatosan, ügyelve, hogy a hab ne törjön.
  2. Sütőpapíros tepsiben 160-170 C-on tűpróbáig sütjük. (max. 8-10 perc)

A túrókrémhez

  1. Szitán (nem a legkisebb lyukún) áttörjük a túrót. Ez fontos, mert ezáltal lesz egynemű. Ráreszeljük a citromhéjat.
  2. Egy tálban a szobahőmérsékletű(!) margarint 20-25 percig habosítjuk a porcukorral és a vaníliás cukorral. Fontos az idő hossza, mert ezáltal nem lesz margarin ízű a túrókrémünk.
  3. A túrót és a margarinos részt összekeverjük alaposan.

A Fanta tető

  1. Ezt a fázist én legelőször szoktam elkészíteni, hogy legyen ideje kihűlni langyosra. A pudingport annyi Fantával felöntjük, amivel csomómentesre ki tudjuk keverni. Hozzáöntjük a maradék Fantát, a cukrot és a citromlevet, majd sűrűre főzzük.
  2. Összeállítás: A kihűlt piskótára rásimítjuk a túrókrémet. Erre jön a langyos(!) Fantakrém. Fontos hogy langyos legyen, mert így tudjuk szépen rásimítani. Majd egy tortafésűvel vagy akár egy villával szép hullámokat rajzolunk bele (elhagyható). Pár órát hűtőszekrényben hagyjuk dermedni.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x22 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 265
elküldve: 3
receptkönyvben: 94
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: 1

szakács

SweetSzenilla

Mióta szakács: 2013.09.13.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

fanta szelet, üdítős szelet, mirinda szelet, túrós sütemény, kakaós sütemény, túrós citromos sütemény

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

508
tojás 8 db
cukor 8 ek
finomliszt 7 csapott ek
cukrozatlan kakaópor 3 ek
sütőpor 1 csomag
napraforgó olaj 1 ek
tehéntúró 75 dkg
porcukor 25 dkg
margarin 20 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
citromhéj 2 citromból nyert
szénsavas narancsos üdítőital 1 l
cukor 5 ek
citromlé 3 ek
vaníliás pudingpor 3 tasak