Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cukormázas fánk

Cukormázas fánk
Cukormázas fánk
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az ember hiába tudja, hogy nem a legegészségesebb sütemény, mégsem tud ellenállni egy puha, illatos fánknak...

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A tetejére

Sütőzsiradék

Minden fázishoz
Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. 1 dl tejben 1 tk. cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a többi hozzávalóval tésztává dagasztjuk. Meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  2. Lisztezett munkafelületen a tésztát kissé átgyúrjuk, majd kb. 1-2 cm vastagra kinyújtjuk. 7-8 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval köröket szaggatunk ki a tésztából, aminek a közepét is kiszúrjuk. Kb. 35-40 percet pihentetjük langyos helyen.
  3. Egy lábosba olajat hevítünk, majd közepes lángon kisütjük a fánkokat.

A tetejére

  1. A porcukorhoz annyi tejet adunk, hogy egy sűrű, de még folyékony cukormázat kapjunk. Alaposan kikeverjük, majd belemártjuk a fánkokat.
  2. Megszórjuk színes cukorkákkal a tetejét.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 259
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

KonyhaMalacka

Mióta szakács: 2015.09.29.
63 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

lyukas fánk, mázas fánk

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

954
finomliszt 50 dkg
tej 2.5 dl
friss élesztő 4 dkg
cukor 5 dkg
tojássárgája 4 db
vaj 10 dkg
rum 0.5 dl
1 csipet
porcukor 10 dkg
tej 3 ek
színes cukorka 2 ek