Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Málnás morzsasüti

Málnás morzsasüti
Málnás morzsasüti
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a Nők Lapja egyik számában olvastam kicsit másképp. Tetszett, mert sokféleképpen lehet variálni. Gyors és egyszerű.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hőálló tál alját szórjuk ki a gyümölcsökkel.
  2. Készítsük el a pudingot a szokásos módon (a tej felét tűzre tesszük, a másik felét elkeverjük a pudingporral és a cukorral, amivel végül besűrítjük).
  3.  A még meleg pudingot a gyümölcsökre öntjük.
  4. A margarint serpenyőben megolvasztjuk, a cukorral és a liszttel morzsásra keverjük, és ezt egyenletesen rászórjuk a puding tetejére.
  5. Előmelegített sütőben addit sütjük, amíg a teteje meg nem pirul.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 15x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 261
elküldve: 2
receptkönyvben: 282
elkészítve: 4/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Dőrike

Mióta szakács: 2011.10.01.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyors morzsás süti, pudingos morzsasüti, gyümölcsös sütemény

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Linó
Linó Wed, 2012-05-23 19:25

Kedves Dőrike!

Ma megpróbáltam ezt a sütit még több liszttel (kb. 10 dkg), de így sem lett morzsa. Érdekelne, hogy vajon mi nem stimmelt?!

Dőrike
Dőrike / Dőrike Wed, 2012-05-23 20:28

Kedves Linó!
Már többen jeleztétek hogy nem a várt állagot kapta a morzsátok. igazából lehet, hogy a megfogalmazással van a gond, csak mivel a recept neve is morzsasüti volt, ezért ezt a kifejezést használtam. nem olyan morzsát kell elképzelni mint amibe a szilvásgombócot forgatjuk, annál lágyabbat, amit inkább morzsolni lehet a süti tetejére mint szórni.

g_brigi
g_brigi Tue, 2012-05-15 20:27

Kedves Dőrike, köszönöm válaszodat:) Nem adom fel, mert a pudingos-gyümölcsös rész nagyon ízlett, kísérletezem több liszt hozzáadásával, egészen addig, amíg olyan nem lesz, amilyennek szeretném:)

Kolonicsné Horváth Zsuzsa
Kolonicsné Horváth Zsuzsa Sun, 2012-05-13 19:50

Kedves Dőrikle!
Elmondom ,hogyan jártam ezzel a nagyon egyszerű édességgel.
Gyakorlott háziasszony vagyok. Nagyon sok sütemény költeményt elkészítettem már életemben,de most ez nem sikerült . Ki kellett öntenem .A megadott mennyiségekhez ragaszkodtam és kíváncsi voltam mi lesz belőle. Szórtam a málnát alulra,öntöttem a pudingot,de már gyanús volt,hogy nem fedte be a málnát a mennyiség.Elkészítettem a morzsának nevezett masszát,rákanalaztam a tetejére,de ez sem fedte be mindenhol. Végeredmény:A málna sok levet eresztett,felbugyogott és a nyúlós "morzsa" alsó fele főtt, a teteje pirult. Biztos,hogy jól vannak megírva a hozzávalók? Elfogom majd készíteni a saját elgondolásom szerint,mert jó ötletnek tartom. Azért írtam le,hogy aki elkészítené nehogy így járjon. további jó sütögetést! Üdv ,Zsuzsa

Dőrike
Dőrike / Dőrike Tue, 2012-05-15 12:05

Kedves Zsuzsi, nem tudom mekkora tálban készítetted, nekem egy kisebb méretű jénai tálban készült, ahol a gyümölcsök magasabbra értek de a puding lefedte a felületet. A morzsára érkezett másik komment is, azt javítani fogom kicsit több lisztre:) remélem a saját elképzelésed szerint sikerül, majd osztd meg velünk a tapasztalataidat.

g_brigi
g_brigi Sun, 2012-05-13 18:01

Kedves Dőrike,

ma elkészítettem ezt a tényleg nagyon finom sütit. Egyetlen problémám akadt csak: a margarint, a lisztet és a cukrot nem sikerült morzsásra kevernem. Egy kissé ragacsos masszát kaptam, ami sülés után sem hasonlított az általad közölt sütifotóra. Összességében azonban nagyon-nagyon ízletes volt a süti, szeretném többször is elkészíteni. Szerinted mit rontottam el? Előre is köszönöm válaszod.
Brigi

Dőrike
Dőrike / Dőrike Tue, 2012-05-15 12:02

Kedves brigi,

Lehet, nekem a margarin nagyon forró volt mire beletettem a többi hozzávalót mert elfeldkeztem róla, lehet hogy elpárolgott egy része. Kicsit lehet csalni, és több lisztet tenni bele. Nem tudom milyennek képzeled el a morzsásat mert nekem sem olyan lett mint mondjuk ha daramorzsát készítek, kicsit ragacsosabb annál, inkább morzsolom a süti tetejére mint szórom.
Remélem most már úgy sikerül majd, ahogy szeretnéd:)

453
finomliszt 5 dkg
margarin 7 dkg
barna cukor 10 dkg
málna 20 dkg
tej 5 dl
cukor 5 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak