r
Nosalty Logó

Márványtorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Saza
Márványtorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Csokimáz

Összesen 620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Csokimáz

Összesen 4955 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Csokimáz

Összesen 392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    292.3 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3807.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1668 mg
  • Nátrium
    833 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    562.1 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    243.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2491 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 4955 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 392 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy 20 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk, és az aljára egy kör alakúra kivágott sütőpapírt helyezünk, hogy az elkészült sütinket könnyebb legyen kiszedni a formából.
  2. A vajat és a cukrot elektromos habverő segítségével habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk és elkeverjük a tojásokat. Ezután jön a liszt, sütőpor, a tej és a vanília kivonat. Ezeket is csomómentesen eldolgozzuk.
  3. A keveréket két tálban kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport. A kétféle masszát kanállal felváltva a formába szaggatjuk. Vigyázzunk, hogy a massza mindenhol kitöltse a formát, és ne maradjanak légbuborékok. Végezetül egy fogpiszkálóval vagy hústűvel rajzoljunk köröket a keverékbe a márványos hatás eléréséhez.
  4. 45-55 percig sütjük, vagy amíg nem ragad a fogpiszkálóhoz. Sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Amíg hűl a piskótánk, elkészítjük a csokimázat. A citromlé kivételével az összes hozzávalót egy kislábasban közepes lángon összeforraljuk, majd a tűzről levéve a citromlevet is hozzákeverjük. Addig hűtjük, míg kissé besűrűsödik, és egy kanál segítségével bevonjuk vele a tortánkat. Érdemes rétegezni, és az egyes rétegek között várni, hogy a máz a tortán kicsit megdermedjen, így kevesebb csoki fog lefolyni róla.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 55 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 7
  • Össznézettség: 4670
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Amikor valami egyszerű, de nagyszerűre vágyik az ember. Légmentesen záródó dobozban 3-4 napig puha marad. A kihűlt piskótát akár 1-2 hónapra le is fagyaszthatjuk, és fogyasztás előtt kiolvasztjuk, és csokimázzal bevonjuk.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...