r
Nosalty Logó

Márványtorta

Saza
Márványtorta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

620
Kalória
7.7g
Fehérje
70.3g
Szénhidrát
36.5g
Zsír
30.4g
Víz
177.4g
Koleszterin
3.1g
Élelmi rost
44.9g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Csokimáz

Összesen 620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Csokimáz

Összesen 4955 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír

Piskóta

Csokimáz

Összesen 392 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    36.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    177 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    475.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    100 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    208 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    70.3 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    30.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    317 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    83 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 620 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    62 g

Zsír

  • Összesen
    292.3 g
  • Telített zsírsav
    175 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1419 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3807.5 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    148 mg
  • Kálcium
    799 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    332 mg
  • Foszfor
    1668 mg
  • Nátrium
    833 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    562.1 g
  • Cukor
    359 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

Víz

  • Összesen
    243.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2533 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    178 micro
  • Kolin:
    660 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2491 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    514 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1036 micro
Összesen 4955 kcal
  • 6% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 26% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    23.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    113 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    302.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    66 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    44.7 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    19.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    198 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    41 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 392 kcal

Elkészítés

Piskóta

  1. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra. Egy 20 cm-es tortaformát kivajazunk, lisztezünk, és az aljára egy kör alakúra kivágott sütőpapírt helyezünk, hogy az elkészült sütinket könnyebb legyen kiszedni a formából.
  2. A vajat és a cukrot elektromos habverő segítségével habosra keverjük, majd egyesével hozzáadjuk és elkeverjük a tojásokat. Ezután jön a liszt, sütőpor, a tej és a vanília kivonat. Ezeket is csomómentesen eldolgozzuk.
  3. A keveréket két tálban kétfelé osztjuk, és az egyik feléhez hozzákeverjük a kakaóport. A kétféle masszát kanállal felváltva a formába szaggatjuk. Vigyázzunk, hogy a massza mindenhol kitöltse a formát, és ne maradjanak légbuborékok. Végezetül egy fogpiszkálóval vagy hústűvel rajzoljunk köröket a keverékbe a márványos hatás eléréséhez.
  4. 45-55 percig sütjük, vagy amíg nem ragad a fogpiszkálóhoz. Sütőrácson hagyjuk teljesen kihűlni.
  5. Amíg hűl a piskótánk, elkészítjük a csokimázat. A citromlé kivételével az összes hozzávalót egy kislábasban közepes lángon összeforraljuk, majd a tűzről levéve a citromlevet is hozzákeverjük. Addig hűtjük, míg kissé besűrűsödik, és egy kanál segítségével bevonjuk vele a tortánkat. Érdemes rétegezni, és az egyes rétegek között várni, hogy a máz a tortán kicsit megdermedjen, így kevesebb csoki fog lefolyni róla.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 55 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 20

Amikor valami egyszerű, de nagyszerűre vágyik az ember. Légmentesen záródó dobozban 3-4 napig puha marad. A kihűlt piskótát akár 1-2 hónapra le is fagyaszthatjuk, és fogyasztás előtt kiolvasztjuk, és csokimázzal bevonjuk.

További receptek

Duplacsokis kuglóf

Ha van otthon kuglófformánk, aligha menekülünk az ünnepi kuglófsütések elől. A piskótás süteményt azonban nemcsak ünnepek alatt érdemes elkészíteni, hiszen meglepően egyszerű, de ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...