Fahéjas csigák Glaser konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
435
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
Összesen
2615
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 23.3 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 128 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.8 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
435
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 29.2 g
Zsír
-
Összesen 139.6 g
-
Telített zsírsav 84 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 370 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 768.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 90 mg
-
Kálcium 186 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 68 mg
-
Foszfor 369 mg
-
Nátrium 48 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 317 g
-
Cukor 123 mg
-
Élelmi rost 8 mg
VÍZ
-
Összesen 112.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1126 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 13 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 74 micro
-
Kolin: 70 mg
-
Retinol - A vitamin: 1103 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 260 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 55 micro
Összesen
2615
kcal
- 5% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 23% Zsír
- 19% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 23.2 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 61 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 127.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 15 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 61 mg
-
Nátrium 8 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 52.6 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 18.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 187 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 183 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 9 micro
Összesen
433
kcal
Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet elkeverjük a sóval. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott vajat, és morzsásra dolgozzuk. Hozzáadjuk a tejfölt, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát alufóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe.
- A cukrot elkeverjük a fahéjjal és a kardamommal.
- A tésztát lisztezett munkalapon 30x40 cm-es lappá nyújtjuk, egyenletesen megszórjuk a fűszeres-cukorral, majd a rövidebb oldaláról feltekerjük. A tekercset alufóliába csomagoljuk, és legalább 1 órára betesszük a hűtőbe.
- A tekercset kivesszük a hűtőből, kicsomagoljuk, és éles késsel kb. 8 mm vastag szeletekre vágjuk. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
- Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és kb. 15 percig sütjük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 151
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4816
- Feltöltés dátuma: 2018. december 21.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Finom, ropogós csigák.