r
Nosalty Logó

Fahéjas csigák - Glasertől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Fahéjas csigák - Glasertől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Összesen 453 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Összesen 3628 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Összesen 391 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60.3 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    178 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    39 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 453 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64 g

Zsír

  • Összesen
    161.2 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    990 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1490.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    192 mg
  • Kálcium
    188 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    108 mg
  • Foszfor
    738 mg
  • Nátrium
    250 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    482.7 g
  • Cukor
    177 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    203.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1427 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    546 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1400 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    312 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    753 micro
Összesen 3628 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Kálcium
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    107 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    161.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    80 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.2 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    59 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    34 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 391 Kcal

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

Az omlós tésztához

  1. Vajat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk az egész tojást, tovább keverjük, majd a 2 tojássárgáját, és tovább keverjük.
  2. A lisztet elkeverjük a sóval, majd 2/3-át a vajas masszához keverjük. A maradék lisztet kézzel a tésztához gyúrjuk. Ha szükséges adunk hozzá még egy kis lisztet. A tésztát elfelezzük.
  3. Lisztezett munkalapon a tésztának az egyik felét, 25x35 cm téglalappá nyújtjuk.
  4. A cukort elkeverjük a fahéjjal. A tojásfehérjét egy villával enyhén felverjük. A felvert tojásfehérjével megkenjük a kinyújtott tésztát, megszórjuk a fahéjas cukor felével, majd szorosan feltekerjük. A maradék tésztával ugyanígy járunk el.
  5. A tésztatekercseket alufóliába csomagoljuk, és kb 2 órára hűtőbe tesszük.
  6. Éles késsel a tekercseket kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
  7. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 161
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10996
  • Feltöltés dátuma: 2011. november 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon egyszerű és finom aprósütemény. Ebből az adagból kb. 70 db csiga lesz.

Hozzávalók

Az omlós tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek