r
Nosalty Logó

Fahéjas-citromos csiga

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petruska
Fahéjas-citromos csiga
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
240 °C
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 970 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 3885 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 340 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    17.2 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    24 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    142 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    443.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    103 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    134.5 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    38.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    108 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 970 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.9 g

Zsír

  • Összesen
    160.6 g
  • Telített zsírsav
    95 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    567 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1774.7 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    412 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    134 mg
  • Foszfor
    797 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    538.1 g
  • Cukor
    150 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1309 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    434 micro
  • Kolin:
    240 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1285 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    285 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    335 micro
Összesen 3885 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 58% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 17% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    50 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    19 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.4 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    113 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    25 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 340 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A langyos tejben elkeverünk egy kevés cukrot és az élesztőt.
  2. A keverőtálba öntjük a lisztet és a közepébe a felfuttatott élesztőt, majd a többi hozzávalót is beletesszük. Jó alaposan kidolgozzuk a tésztát, ne ragadjon az edény falához, de túl kemény se legyen. Kevés liszttel vagy tejjel segíthetünk a problémán.
  3. Meleg helyen duplájára kelesztjük. Lisztezett deszkán téglalap alakúra kinyújtjuk kb. fél centi vastagra.
  4. Az olvasztott, de nem folyós vajba elkeverjük a cukrot és a fahéjat, majd ezzel a keverékkel megkenjük a tésztát. Citromhéjat reszelünk rá és lazán feltekerjük, mint a beiglit.
  5. Kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt vékony falú tepsibe vagy sütőrácsra tesszük a csigákat. Megint kelesztem őket kb. 10-15 percig, majd a forró sütőben készre sütöm.
  6. Porcukorral meghintve tálalom. Másnap is finom, ha sikerül párat megmenteni belőle!
  • Sütés hőfoka: 240 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 24261
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 22.

Ajánló

Vendégváráshoz is, iskolába tízórainak, uzsonnára vagy csak mert megkívántuk...

Receptkategóriák

Fahéjas-citromos csiga
Petruska 61 recept

Családom hatalmas mennyiségű csigát képes bekebelezni. Ez egy jól bevált receptünk, melyet kakaósan is érdemes kipróbálni. Ilyenkor 10-15 dkg vajba keverek el 6 dkg cukrot, 3 dkg kakaóporral.

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Nagyon gusztusos. Ki fogom próbálni

Törölt felhasználó

Köszönöm a finom receptet. Én a kakaós változatot készítettem. A tésztát robotgéppel gyúrtam. Hibátlan lett az els? kakaós csigám. Ajánlom mindenkinek.

Petruska

Nagyon örülök, hogy els?re sikerélményed lett! :)

maxcot

Szia! Köszönöm a csodás receptet, elkészítettem, és csodás pihe-puha tésztájú csigákat kaptam! További jó sütést-f?zést! Üdv.

Petruska

Szívesen! :) Nekem is nagy kedvencem ez a recept. Ha sikerül eldugnom bel?le, akkor még másnap is finom!

Törölt felhasználó

Hmm...Most sültek ki a csigák ,már egyet meg is kóstoltunk :) nagyon fini :) a kakaós változatát sütöttem. Olyan jó a tésztája,h nyujtáskor nem kellett liszteznem a deszkát! Más kelt tésztás receptnél úgy tanultam:El?melegített süt?ben sütjük úgy, hogy a süt? aljában egy lábasba vizet rakunk és mikor kész, kivesszük az épp csak megpirult kifliket, azonnal megspricceljük vízzel, 2 percre még a lekapcsolt meleg süt?be visszatesszük, így puha marad!

Petruska

Örülök, hogy ízlik! Igen, én is hallottam, hogy a kelt tészták sütésénél jó, ha beteszünk el?tte tálkában vizet, mert a párás közegben szebben sülnek. Csináltam is egy darabig, de a süt?m nem honorálta ezt a dolgot! Picit elkezdett egy két helyen rozsdásodni! :( pedig utána mindig nyitva hagyom az ajtaját, hogy kiszell?zzön! Nekem puha marad spriccelés nélkül is, de biztos, hogy jó dolog. Kenyérsütésnél csináltam így és mikor megsült a kenyér , lekentem vízzel a tetejét, hogy szép fényes legyen! Most is itt érzem a számban a forró krumplis kenyér ízét! Megvan mit sütök hétvégén! :) Na, jó hosszú kommentet sikerült írnom! :-)

Törölt felhasználó

Mennyi fahéj kell hozzá?

Petruska

3-4 teáskanál. Ezt le is írtam, de ha fahéjasabban szereted, akkor kicsit több! A túl sok se jó, mert akkor keser? lesz. Én többet teszek rá, mint mikor almás pitét szórom meg a fahéjjal.

Törölt felhasználó

Köszi, hétvégén ki is próbáljuk!! :)

Törölt felhasználó

Nagyon jó lett, köszi a receptet! :-) Még szerencse, hogy dupla adagot sütöttem bel?le, annyira kapós.

ildessz

csoda klassz lett! A tésztával öröm volt dolgozni! Köszönjük a receptet.

U. M. Petra

Kedves Druszám, isteni ez a csiga-biga!!! Köszönöm szépen! :-)

Törölt felhasználó

Én meg sütöttem nagyon finom

habaqukk

Citromhéj helyett reszelt gyömbérrel is isteni! A legjobban sikerült csiga, amit eddig csináltam.

Petruska

:) Én is letesztelem vele legközelebb! Köszi az ötletet!

Törölt felhasználó

Eletem elso legjobb csigaja...fantasztikus a recept,annyira jo a tesztaja hogy a nyujtasnal meg liszt sem kellett hozza....habkonnyu,finom...legkozelebb dupla adagot keszitek....koszonom,hogy megosztottad velunk ezt a receptet..:)

eszter.torok

Ez a recept egyszer?en isteni! Köszi szépen, h megosztottad!

Sütőtök89

Ez a csiga csodajó! Végre mindenb?l annyi kell, amennyi írva van, azt kaptam, amit akartam, és nagyon könny? volt elkészíteni! Puha, kiadós, látványos. Én kipróbáltam többféle töltelékkel, de nekem magasan a "darált dió-vaníliás cukor-olvasztott vaj-mazsola" töltelék lett a vezet?. Ez viszont nem változtat a tényen, hogy az alaprecept hibátlan. :) Köszi!

variirma

Ez a recept tökéletes, már többször elkészítettem. Minden úgy jó, ahogy le van írva.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Egészséges ételek, amelyek nagy mennyiségben ártalmasak lehetnek

Attól, hogy valami egészséges, még nem biztos, hogy nagy mennyiségben is az – ez nagy igazság, és érdemes rá figyelni, ha nem szeretnénk hízni, vagy emésztési problémákkal küzdeni. Az alábbi ételek például, annak ellenére, hogy nagyon jót tesznek a szervezetnek, az ellenkező hatást váltják ki nagyobb mennyiségben.