Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eper "lasagne"

Eper "lasagne"
Eper "lasagne"
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet a Dining Guide receptversenyére készítettem. Már fenn van az oldalon, eddig 3 értékelés alapján 2 pontot kapott, ami "lefordítva" szöveges értékelésre azt jelenti, hogy "rossz".
(1 pont- borzasztó, 2 pont- rossz, 3 pont - átlagos, 4 pont - jó, 5 pont kiváló.)
Teljesen romokban heverek :(((((((
Remélem, Nektek tetszeni fog, egyébként - szerintem, sőt, mások szerint is - isteni. Roppanós ostya, habkönnyű krém, zamatos eper....
Tényleg ennyire rossz lenne? :(((((((

hozzávalók / 4 adag

A tésztához és kinyújtásához

A töltelékhez

ajánlat

Ha megmarad a tésztából, tegyük el, eláll sokáig. Csak úgy magában, vagy fagyi mellé isteni (a porcukor miatt egy hajszálvékony karamellizálódott réteg lesz rajta- főleg az alján... :) )
A fenti módszerrel készíthetünk kerek ostyát is: a vajas tésztát ugyanúgy porcukorral kinyújltjuk, majd köröket szaggatunk és úgy sütjük meg.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajas tésztát porcukorral vastagon hintett munkafelületen, ill. a tészta tetejét is porcukorral hintve papírvékonyra kinyújtjuk, majd óvatosan átemeljük egy nagyméretű, alaposan kivajazott és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 10-15 perc aéatt). 200 gramm leveles tésztából két nagy lapunk lesz.
  2. A megsült tésztalapot még melegen ízléses méretű, egyforma téglalapokra vágjuk, majd a tepsiről kiemelve félretesszük hűlni. Ha a tészta megemelkedne, kézzel nyomjuk le. Megjegyzés: a tésztának ostyaszerűen ropogósnak kell lennie.
  3. A mascarponét alaposan kikeverjük a porcukor felével, a konyakkal és a vaníliával.
  4. A tejszínből kemény habot verünk, a végén a maradék porcukrot is hozzáadjuk. A tejszínhabot lazán beleforgatjuk a mascarponéba. Kóstoljuk meg, ha valaki édesebben szereti, adhat még hozzá porcukrot.
  5. Az epret vékony szeletekre vágjuk, egy tányérra terítjük és kissé megporcukrozzuk.
  6. A következőképpen rétegezzük: tésztalap, krém, eperszeletek. Egy adagra 3-4 tésztalapot számoljunk. A tetejére krém, arra eper kerül.
  7. Maximum fél órára hűtőbe tesszük tálalás előtt. (Azért ne tovább, mert félő, hogy a tésztalapok elveszítik ropogós állagukat.)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 60x60 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 35 653
elküldve: 7
receptkönyvben: 486
elkészítve: 2/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Zümi
Zümi Sat, 2011-05-14 18:32

 Nekem is nagyon tetszenek a receptek, bár még nem készítettem el egyiket sem. Ezt elmentem a receptjeim közé, tervbe vettem, hogy elkészítem.
Köszi

ja és csak a Te kedvedért regisztráltam és ment is a szavazat.:)

kitike
Kitike / kitike Sat, 2011-05-14 12:46

Szerintem nagyon profi vagy, ne szerénykedj, csak nyomjad ezerrel a szamócás recepteket :)
(ez a Loli mindig előkerül, olyan jókat szoktam vigyorogni a gonoszkodásán)

csato
csato Sat, 2011-05-14 00:45

Szia!
Hát én sem értem,hogy nem vettem észre ezt a szuper receptet!!!!!!
Holnap megejtem!Köszi
Üdv Csató

banfizs
MotlaLePula / banfizs Fri, 2011-05-06 18:37

Atyaég! Nem tudom hol bujkált eddig előlem ez recept, de nagyon jó! És finom is! Gratulálok hozzá! :-) És köszönet érte! :-)))

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-06-12 15:40

Nálunk 5 pontos az epres lasagne.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-06-13 15:47

Ki is tettem a facebook-ra a róla készült képet, tucatszám jönnek a reakciók. Kell ennél több bizonyíték? Arról ne is beszéljünk, hogy szinte egyszerre elfogyott. Gondolom, még málnával is finom lehet.
További sikereket Neked .

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Thu, 2010-06-10 10:57

Jajj, hát olyan aranyosak vagytok, de igazán nem kellett volna (vagy ahogy a nagyim mondta, nem kelletett volna :)))))Most aztán majd jól megnézhetem magam, mint fog írni loli :)))))))))Egyébként az nem tűnt fel neki, hogy arra buzdítottam a többieket, pl. modosát, hogy ő is nevezzen? Nem olyan érdekes a verseny, ha 10 receptből 5 az enyém....

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-06-10 11:05

Dehogynem kellett volna.
Valaki például egyértelműen szándékosan pontozta le a receptedet. Biztos nem olyan, akinek semmi éredekeltsége nincs azon a versenyen, ezt még a vak is látja.
Úgyhogy, remélem, minél többen kedvet kapnak, hogy szavazzanak. Lehet, hogy nem világméretű a megmérettetés, de Neked fontos és szívvel-lélekkel készíted a guszta kis produktumaidat. Igenis megérdemlik a rendes versenyeljárást! Aztán majd legközelebb ott a Czifray...Szóval, ne veszítsd el a lelkesedésed, a DG nem a világ. Szerencsére.
Készítsd csak úgy a receptjeidet, ahogy eddig megszoktuk: olyan Jucisan.
Sok puszi!
Sok sikert!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-06-09 21:28

Kitették a DG oldalra a "kókusztejes rizs eperrel" (kókuszhabbal, kandírozott levendulával) receptemet, most már esküszöm, hogy azt hiszem, engem direkt szivat valaki, mert kapott 1 pontot, ami azt jelenti, hogy "borzasztó". :(((((((((((((

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2010-06-10 08:15

Ne kampányolj már ennyire erőszakosan, hogy az itteni barátaid menjenek már neked szavazni.
Kezd szánalmas lenni a vergődésed!

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-06-10 10:54

KEDVES MINDENKI!
Szavazzunk a Dining Guide oldalon futó receptversenyen Juci által benevezett receptekre!
Akinek van kedve, ideje, véleménye, látogassa meg az alábbi linkeket és a recept mellett lévő értékelő csillagokra kattintva mondja el véleményét. Mindenki egyszer szavazhat.
Gyertek, drukkoljunk Jucinak!
http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4396
http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4359
http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4383
http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4369
http://www.diningguide.hu/honapreceptje/eper/etterem-informacio-4367
Eszter
(Juci, ha valamelyik receptedet kihagytam volna, kérlek szólj!)

Gargoyle
P. / Gargoyle Thu, 2010-06-10 10:48

Loli kedves, kicsit vegyél vissza. Nem Te voltál véletlenül, aki leszavazta Juci receptjét a DG-n? Akár még az is lehet...Ugye, nem esik jól a gyanúsítgatás, persze felháborodsz. De tudod, mit? Nem Juci kampányol, hanem én - és Te adtad hozzá az ötletet! Köszönöm! :-)))

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Thu, 2010-06-10 09:10

Tudod loli, a tegnapi "beszélgetésünk" úgy látom nem hatolt el a tudatodig. Érdekes számomra megfigyelni, hogy vannak emberek, akik a megjegyzéseiket úgy szórják szét a világban, hogy észre sem veszik, hogyan mérgezik maguk körül a Teret. Ez ugyanaz, mint a környezetszennyezés. Utána, meg nem értik, hogy miért gonosz velük az élet, minden és mindenki az ellenségük, meg neki senki nem segít, meg mindig azt hangoztatják, hogy én bezzeg mindig igazat mondok, de ezt senki nem érti, és nem veszi jó néven, stb, folytathatnám a sort. Sajnálom ezt a gondolkodásmódot, mert ezek az emberek nem értik az ok-okozati összefüggéseket, és nem veszik észre, hogy ezt a gondolkodási láncolatot hol kellene megszakítani - SAJÁT MAGUKNÁL. Ha nem lennének irigyek, tudnák az emberek jó oldalát látni, kiemelni, akkor talán saját magukban is észrevennék a szépséget, és tudnák saját magukat is szeretni, és nem termelnének ki maguknak mindenféle betegséget, és negatív eseményeket az életükben. Még ha történne is velük valami, mindig lenne mellettük valaki, aki segít. Szóval loli, nem tudom, helyedben elgondolkodnék, ki az igazán "szánalmas" ahogy Te írtad hsz-edben. Ha neked ennyire rossz olvasni Juci sorait, akkor miért teszed? Minket nem zavar, és gyanítom, leszünk egy páran, akik örömmel szavaznak majd azon az oldalon. Te pedig sétálj nyugodtan tovább. Üdv: Mrs Smith

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Thu, 2010-06-10 09:04

Kedves loli, én nem bántottalak meg, nem tudom,mivel szolgáltam rá erre a hangnemre, ráadásul korán reggel, éhgyomorra :))))
További szép napot, Isten áldjon.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-06-09 21:39

Juci! De hát ott bárki szavazhat! Mi is, ha akarunk! Szerinted a versenytársak ismerősei mit ügyködnek? ;-) Már nem egyes a szavazat, ebben biztos lehetsz....;-) Nem elkeseredni, mert az ráadásul egy igen guszta recept! Én megenném, az biztos! Mrs Smith

b_anik
b_anik / b_anik Wed, 2010-06-09 18:53

Azóta láttam, hogy a cheesecake is a tiéd, őszintén szólva nekem ez a 3 a kedvencem, nem is néztem a neveket, csak most látom, hogy mindet te rakod fel:D Bár a neved is kötelez, hogy minél több nagyszerű receptet csinálj eper témára.

modosa
modosa / modosa Wed, 2010-06-09 17:19

A magyar libák érdeme.. hát ez nagyon aranyos :) Ennek a bonbonnak egyébként már a neve is csúúúcs, szóval minden okod megvan rá, hogy büszke légy!
Egyetértek Eszterrel, az elfogulatlan, mindenre nyitott olvasók elismerésénél nincs fontosabb, bár megértem, hogy érdekel a profik véleménye is. Van egy ötletem: javasoljuk Petrának, hogy írjon ki ő is egy pályázatot és azon induljunk mind, mi, lelkes nosalty rajongók :) A nyertesek közös főzését pedig majd megoldjuk valahol. Naaa??

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-06-09 19:36

Tök jó ötlet! Ti főztök, mi meg lezsűrizzük... :-p
Egyetértek Mrs. Smith-szel.

modosa
modosa / modosa Wed, 2010-06-09 10:20

Szia Juci!
Szerintem is kár szomorkodni, sokakat megörvendeztetsz ezzel a jó kis recepttel, és ez a lényeg, nem?
Én is kipróbálom hamarosan, terveim szerint annyi változtatással, hogy az eperre csöpögtetek balzsamecetkrémet (utóbbit én magam készítem, barna nádcukorral és vaníliával).
üdv, és gratula: Anikó

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-06-09 16:41

Kedves Anikó, én isgondolkodtam a balzsamecetes verzión, csak féltem, hogy lecsurog és a fotón elrontja az összképet. Illetve az eperszeleteket lehet még likőrben-aszúban stb érlelni felhasználás előtt.

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-06-09 09:47

Ja, ja, ne aggaszd magad! Finom ez, a többi nem érdekes!:) De egy kis észrevétel, tudod a mániám...esetleg egy kis plusz limoncello likőr...mert abból nagy baj sose lehet! ;-) Szóval ugyan azt mondom mint Eszter, fel a fejjel, és hajrá! Puszi: Mrs Smith

Gargoyle
P. / Gargoyle Wed, 2010-06-09 09:41

Egyetértek! Mellesleg megint "napi népszerűség" gyanús ez is. Biztos, nem véletlenül. :-)
Tudom, talán ez nem vigasztal, de ezek az emberek itt szeretik, tetszik nekik és szerintem inkább ez számit! Verseny ide vagy oda! Néha, a "pórnép" véleménye többet ér, én azt mondom.
Mi szeretünk! És a receptjeidet is. :-)
Ne szomorkodj!
Sok puszi!

b_anik
b_anik / b_anik Wed, 2010-06-09 09:17

Szia!
Két recepttel is pályáztál? Tegnap néztem az eperkrémnél a linket, és arra jutottam, hogy az eper "lasagne" még sokkal jobban tetszik. Úgyhogy ne heverj romokban, leírás alapján szuper!

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-06-09 16:39

Kedves b_anik, illetve többi Kedves Hozzászóló! Nemcsak 2 recepttel pályáztam, hanem igencsak beindult a fantáziám: mentás eperkrém, eper lasgne, cheesecake házi eperdzsemmel, libamájbonbonok eperzselével, kókusztejes rizs eperrel, kókuszhabbal (kandírozott levendulával)- ezt még nme küldtem be és még várat magára egy epres fehércsikis brownie epres crémefraiche habbal, valamint egy eperzselé pezsgőhabbal. (ez most itt az öntömjénezés helye :)))))))))) bocsánat. Azt írta a pályázati kiírás, hogy több recepttel is lehet pályázni, így hát nem fogtam vissza magam.:))))javaslom, Ti is nevezzetek!

modosa
modosa / modosa Wed, 2010-06-09 16:55

Igen, láttam én is a pályázatot a DG-on, de elvből nem neveztem, mert a kiírásban nem kis megrökönyödésemre ez a kitétel szerepelt: "... Ne plagizáljon, ne lopjon "...
Azért ez egy kicsit erős, nem gondoljátok?
Egyébként, ha el is tekintünk a kiíró arroganciájától, ugyan melyikünk merné azt állítani akár egyetlen receptjéről is, hogy azt rajta kívül a világon még soha, senki nem készítette el?

strawberry
Juci (strawberry) / strawberry Wed, 2010-06-09 17:03

Kedves Anikó, egyetértek, ugyanakkor ellentmondás is van a pályázati feltételekben, mert egy helyütt pedig azt írják, hogy lehet saját recept, vagy már meglévő recept otthon elkészítve. Ezt nem igazánértem. Pl. felütöm valamelyik Stahl Juditot vagy Bereznay-t, vagy mittudomén, a Nők Lapját, ahol találok vmi epres receptet, elkészítem, lefotózom és beküldöm, mondjuk a forrás feltüntetéésével? Kicsit ködös. Én úgy voltam vele, ha már a Bűvös Szakira nem pályáztam (amit azóta is nagyon bánok :(((( ) legalább a DG-ra nvezek, ott azért mégse olyan professzionális a színvonal, kisebb a beégés esélye :)))))) Azért arra törekedtem, hogy egyedi legyen, pl. a "libamájbonbonok eperzselével" receptemre olyan büszke vagyok.... :) és még milyen finom, de ez nem az én érdemem, hanem a magyar libáké :))))

szurosp
Mr and Mrs Smith / szurosp Wed, 2010-06-09 17:09

Azon a libamájbonbonoson nekem is megakadt a szemem, az olyan "profis" lett! A fotót is jól eltaláltad a tálalással együtt. (legalább is nekem amatőr szemnek) Jól tetted, hogy pályáztál! Az ember próbálja meg ezeket a dolgokat, ha van rá indíttatása! Büszkék leszünk majd még mi is Rád, mint ahogy Anikóra is! :))) Mrs Smith

679
leveles tészta 200 g
porcukor 4 ek
mascarpone 250 g
habtejszín 2 dl
porcukor 4 csapott ek
konyak 1 ek
vanília kivonat 1 ek
eper 30 dkg