r
Nosalty Logó

Eper "lasagne"

NS
Eper "lasagne"
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A tésztához és kinyújtásához

A töltelékhez

679
Kalória
8.9g
Fehérje
41.4g
Szénhidrát
52.8g
Zsír
97.2g
Víz
55.5g
Koleszterin
1.9g
Élelmi rost
22.4g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához és kinyújtásához

A töltelékhez

Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához és kinyújtásához

A töltelékhez

Összesen 2707 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A tésztához és kinyújtásához

A töltelékhez

Összesen 264 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    52.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    225.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    48 mg
  • Nátrium
    118 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.4 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    97.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    140 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 679 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    35.7 g

Zsír

  • Összesen
    211.2 g
  • Telített zsírsav
    68 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    902.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    184 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    51 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    472 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    165.6 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

Víz

  • Összesen
    388.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    561 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    167 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 2707 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    20.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    87.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    18 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    19 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    16.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    5 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7 micro
Összesen 264 kcal

Elkészítés

A tésztához és kinyújtásához

  1. A vajas tésztát porcukorral vastagon hintett munkafelületen, ill. a tészta tetejét is porcukorral hintve papírvékonyra kinyújtjuk, majd óvatosan átemeljük egy nagyméretű, alaposan kivajazott és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe és 180 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük (kb. 10-15 perc aéatt). 200 gramm leveles tésztából két nagy lapunk lesz.
  2. A megsült tésztalapot még melegen ízléses méretű, egyforma téglalapokra vágjuk, majd a tepsiről kiemelve félretesszük hűlni. Ha a tészta megemelkedne, kézzel nyomjuk le. Megjegyzés: a tésztának ostyaszerűen ropogósnak kell lennie.
  3. A mascarponét alaposan kikeverjük a porcukor felével, a konyakkal és a vaníliával.
  4. A tejszínből kemény habot verünk, a végén a maradék porcukrot is hozzáadjuk. A tejszínhabot lazán beleforgatjuk a mascarponéba. Kóstoljuk meg, ha valaki édesebben szereti, adhat még hozzá porcukrot.
  5. Az epret vékony szeletekre vágjuk, egy tányérra terítjük és kissé megporcukrozzuk.
  6. A következőképpen rétegezzük: tésztalap, krém, eperszeletek. Egy adagra 3-4 tésztalapot számoljunk. A tetejére krém, arra eper kerül.
  7. Maximum fél órára hűtőbe tesszük tálalás előtt. (Azért ne tovább, mert félő, hogy a tésztalapok elveszítik ropogós állagukat.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 60x60

Ezt a receptet a Dining Guide receptversenyére készítettem. Már fenn van az oldalon, eddig 3 értékelés alapján 2 pontot kapott, ami "lefordítva" szöveges értékelésre azt jelenti, hogy "rossz". (1 pont- borzasztó, 2 pont- rossz, 3 pont - átlagos, 4 pont - jó, 5 pont kiváló.) Teljesen romokban heverek :((((((( Remélem, Nektek tetszeni fog, egyébként - szerintem, sőt, mások szerint is - isteni. Roppanós ostya, habkönnyű krém, zamatos eper.... Tényleg ennyire rossz lenne? :(((((((

Nosalty stories

További receptek

Legegyszerűbb tiramisu

Mindenki imádja, mindenki ismeri: a tiramisu az olasz gasztronómia egyik hamisítatlan és örök szereplője. A sütésmentes desszert bármilyen alkalomra gyorsan elkészíthető, bár az ...

Lakos Benedek

Epres habroló

A leveles rolókat nemcsak karakteres sajtkrémmel, hanem ízes-friss eperhabbal is megtölthetjük. Méltatlanul alulreprezentáltak az édes rolók a sütemények világában, állítsuk őket ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...