Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Étcsokis-málnás brownie

Étcsokis-málnás brownie
Étcsokis-málnás brownie
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sikerült sok málnához jutnom, és az első gondolat a fejemben ez a süti elképzelés volt. Ajánlom vaníliafagyival a tetején, porcukor vagy tejszínhab az édesszájúaknak, mert ez nem édes. Tejcsokival viszont megoldható.

hozzávalók / 6 adag

  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1 cs sütőpor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 6 ek liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 3 ek kakaópor
  • 4 ek porcukor
  • 20 dkg málna
  • 1 csipet só
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gőz fölött felolvasztjuk a csokoládét a vajjal, majd hagyjuk kihűlni picit.
  2. A négy tojást felverjük habverővel, és nem kell különválasztani (legalábbis én nem szoktam). Hozzáadjuk a vaníliás cukrot, porcukrot, sót.
  3. A lisztet egy külön tálban összekeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
  4. A csokikrémet kikeverjük a tojással, majd a lisztes keverékhez adagoljuk. 
  5. Tepsibe öntjük, majd megpakoljuk a málnákkal.
  6. Úgy 15-20 perc, nem baj, ha a közepe lágy lesz, pont ez a lényege.
  7. Utána felvágjuk, és már fogyasztható is.
  • sütési hőfok: 210°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 3 322
elküldve: 3
receptkönyvben: 69
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kókuszos_Lány

Mióta szakács: 2012.01.01.
82 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

brownie, málnás brownie, étcsokis brownie málnával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Varosy
Varosy Tue, 2014-11-25 11:02

Négy vagy két tojás kell? Más van a hozzávalóknál és más az elkészítésnél.