Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Észt tepsis palacsinta - Ahjupannkook

Észt tepsis palacsinta - Ahjupannkook
Észt tepsis palacsinta - Ahjupannkook
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet az észt lektoromtól kaptam - igazán különlegessé a kiváló minőségű tejtermékek teszik, melyek Észtország (és a Baltikum) élelmiszeriparának meghatározó elemei. Az érdeklődésem onnan indult, hogy a palacsintát, e méltán híres ételt milyen sokféleképpen készítik a világ különféle pontjain. A recept egy kisebb sorozat egyik darabja: a finnugor világ palacsintái. A motivációt annak megkísérlése jelentette, hogy a fizikailag távoli, nyelvileg viszont leginkább közeli rokon népek gasztronómiájának sajátosságait közelebb hozzam a sütés-főzés szerelmeseinek. 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egész tojásokat felverjük, a tejjel fokozatosan elkeverjük. Beleszitáljuk a lisztet, majd csomómentesre keverjük a tésztát. Hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, sót és végül a natúr joghurtot.
  2. Kivajazott tepsibe öntjük, majd 220 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Porcukorral, lekvárral, tejszínhabbal vagy különféle öntetekkel, gyümölcsökkel tálalhatjuk.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 136
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SzAgiFU

Mióta szakács: 2020.05.08.
3 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
konyha: skandináv
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

észt palacsinta sütőben

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Origuru
Origuru Sat, 2020-06-20 22:22

Finom lett! :-) Legközelebb szélesebb tepsiben csinálom, és nem a gázsütőben, kicsit szerintem túlsütöttem, mert a teteje is megbarnult. De belül szép puha maradt! Málnaöntetet csináltam hozzá, mert éppen frissen szedtem.
Ki fogom próbálni a másik, finn palacsintát, és izgalommal várom a többit is! Köszönöm a receptet! :-)

462
finomliszt 2 bögre
tej 3 dl
tojás 3 db
joghurt 3 dl
cukor 2 púpozott ek
vaníliás cukor 1 csomag
1 teáskanál