Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Esti lángos

Esti lángos
Esti lángos
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (16)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szomszéd bácsinál ettem, és nagyon fincsi volt. Nem nagyon szerettem eddig a lángost, mert megülte a gyomrom, de így elkészítve nagyon jó.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ki, hogyan szereti, úgy eszi:)
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a cukros tejben.
  2. Egy nagy kelesztőtálba tesszük a lisztet, tojást, a tejfölt, a sót és a felfuttatott élesztőt.
  3. Jól kidolgozzuk (kicsit ragacsos a tészta, de az nem baj), tetejét megszórjuk liszttel. Lefedjük folpackkal.
  4. Egész éjszakára hűtőbe tesszük.
  5. Reggel lisztezett deszkára borítjuk, olajozott szaggatóval kiszúrjuk, olajos kézzel meghúzogatjuk, és bő olajban kisütjük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 128 661
elküldve: 4
receptkönyvben: 929
elkészítve: 30/43
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Anikó

Mióta szakács: 2010.03.06.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: lángos
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

hidegen kelesztett lángos

Hozzászólások (16)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szani24
Szani24 Thu, 2015-01-29 19:21

Illetve miért kell egy északát állni? Ha nem áll az baj?

Szani24
Szani24 Thu, 2015-01-29 19:19

Az élesztőt mennyi tejben kell felfuttatni? Vagy hogy valaki aki megcsinálta lécci irja meg

kisildi2
kisildi2 Sat, 2014-09-13 08:37

Nagyon jól néz ki a lángos. Nem túl sok az 50 dkg liszthez az 5 dkg élesztő? Nem lesz nagyon élesztős ize?

katamolly
katamolly Thu, 2013-07-25 22:06

Köszönöm ezt a remek receptet, még soha nem csináltam lángost, ez alapján készítettem el először, nagyon finom lett! A kenyérsütőgépem megdagasztotta, így még azzal sem kellett bajlódnom! Hamarosan újra megcsinálom, vendégek kedvére!

jucus60
jucus60 Mon, 2011-09-26 08:43

Fincsi volt! Eddig csak kefírest sütöttem, ennek a tésztája sokkal könnyebb, foszlósabb. Ezután csak ilyen lángost sütök. Köszönöm a receptet.

Főnix
Főnix Mon, 2011-08-29 17:58

Tökéletesnek látszik! Azt hiszem, még ma ki is próbálom! :D))) Főnix

fentegro
fentegro Mon, 2011-08-08 19:01

Kefírrel is meg lehet csinálni! Sőt, úgy még könnyebb a tésztája. Próbáljátok ki!

Hjudit
Hjudit Fri, 2011-01-14 21:16

Megcsináltam, szenzációsan finom volt. Mi sajtos-tejfölösen ettük és nagyon jó vacsora lett belőle. Köszönöm a receptet.

Ancsa37
Kovács Anikó / Ancsa37 Sun, 2010-04-04 10:40

Szia!
Kb 10-12.8 cm-es átmérőjű szaggatóval szúrom ki és olajozott kézzel húzogatom szét.Forró olajba sütöm ki,gyorsan megsül.
Üdv:Anikó

Ancsa37
Kovács Anikó / Ancsa37 Sat, 2010-04-03 20:02

Nagyon finom is,nálunk mindenki imádja.Általában ennyit szoktam,de volt már,hogy még 2 evőkanállal tettem hozzá.

Andus54
Andus54 Sat, 2010-04-03 18:41

Nagyon jól néz ki a lángos....elég a 2-dl tejföl hozzá??

397
tejföl 150 g
élesztő 5 dkg
tej 2.5 dl
1 teáskanál
cukor 0.5 teáskanál
tojás 1 db
finomliszt 50 dkg