Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sárgabarackos lepény Klári konyhájából

Sárgabarackos lepény Klári konyhájából
Sárgabarackos lepény Klári konyhájából
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az idei meleg nyárban próbáltam olyan receptet keresni, aminek a sütési ideje minnél kevesebb. Keresés közben akadtam rá a nagynéném receptjére, amit aztán gyorsan el is készítettem.

hozzávalók / 6 adag

A lepényhez

A tepsi kikenéséhez

Szólj hozzá!

elkészítés

 


  1. A margarint a porcukorral kikeverjük.

  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a rumot és a sót, jól összekeverjük.

  3. Majd a sütőporral elkevert lisztet és a tejet felváltva belekeverjük.

  4. Vastagon kikent tepsibe öntjük, és megszóruk a kimagozott, felezett sárgabarackkal.

  5. Előmelegített sütőben megsütjük.


 

  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28x38x3 cm
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 796
elküldve: 2
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Klári

Mióta szakács: 2008.04.12.
74 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

barackos lepény, sárgabarackos kevert, gyors barackos sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sat, 2012-09-01 19:37

Nagyon köszönöm, igaz barack már nincs, csak befőtt, de vagy azzal, - jövőre viszont ráhangolódva direkte frissből készítem, köszönöm ezt a finomságot! :-o

766
finomliszt 30 dkg
porcukor 30 dkg
margarin 20 dkg
tojás 3 db
sütőpor 1 csomag
tej 1.5 dl
1 csipet
rum 1 ek
sárgabarack 1 kg
margarin 1 ek
finomliszt 2 csapott ek