Nosalty Logó

Sárgabarackos lepény Klári konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Klári
Sárgabarackos lepény Klári konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lepényhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 766 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lepényhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 4594 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A lepényhez

A tepsi kikenéséhez

Összesen 212 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    32.2 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    830.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    219 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    341 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.8 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    474 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    40 micro
  • Kolin:
    85 mg
  • Retinol - A vitamin:
    308 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    1909 micro
  • β-crypt
    163 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    269 micro
Összesen 766 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    193.1 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4983 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    156 mg
  • Kálcium
    1314 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    192 mg
  • Foszfor
    2048 mg
  • Nátrium
    1251 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    659 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

VÍZ

  • Összesen
    992.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2845 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    29 mg
  • C vitamin:
    93 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    227 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    512 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1845 micro
  • α-karotin
    177 micro
  • β-karotin
    11455 micro
  • β-crypt
    980 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1616 micro
Összesen 4594 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 52% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.2 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    230.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    58 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.4 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    131 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    529 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 212 Kcal

Hozzávalók

A lepényhez

A tepsi kikenéséhez

Elkészítés

A lepényhez

  1. A margarint a porcukorral kikeverjük.
  2. Hozzáadjuk a tojásokat, a rumot és a sót, jól összekeverjük.
  3. Majd a sütőporral elkevert lisztet és a tejet felváltva belekeverjük.
  4. Vastagon kikent tepsibe öntjük, és megszóruk a kimagozott, felezett sárgabarackkal.
  5. Előmelegített sütőben megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x38x3
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2851
  • Feltöltés dátuma: 2012. szeptember 01.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az idei meleg nyárban próbáltam olyan receptet keresni, aminek a sütési ideje minnél kevesebb. Keresés közben akadtam rá a nagynéném receptjére, amit aztán gyorsan el is készítettem.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

Nagyon köszönöm, igaz barack már nincs, csak bef?tt, de vagy azzal, - jöv?re viszont ráhangolódva direkte frissb?l készítem, köszönöm ezt a finomságot! :-o

Hozzávalók

A lepényhez

A tepsi kikenéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.