Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres rebarbaralekvár

Epres rebarbaralekvár
Epres rebarbaralekvár
80 perc / előkészület: 40 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rebarbara nálunk most nagy kedvenc, így lekvárt is muszáj belőle készíteni. A színe gyönyörű, az íze pedig szerintem mennyeire sikeredett.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, és daraboljuk. A rebarbarát meghámozzuk, kicsit leöblítjük, és kis kockákra vágjuk.
  2. A fazékban az epret pürésítjük, hozzáadjuk a rebarbarát, és hozzáadunk 1 kg cukrot. Elkezdjük főzni. Kb. 20 perc alatt a rebarbara is eléggé megpuhul a botmixeres pürésítéshez.
  3. A dzsemfixet elkeverjük a maradék cukorral, és a lekvárhoz adjuk. Állandó keverés közben újra felforraljuk, és legalább 3 percig zubogva forrni hagyjuk, végül levesszük a tűzről. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük.
  4. A tetejére csipetnyi szalicilt teszünk, jól lezárjuk az üvegeket, majd fejjel lefelé állítjuk 5 percre. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 994
elküldve: 3
receptkönyvben: 102
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Lilian

Mióta szakács: 2010.03.21.
18 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kategória: lekvárok-dzsemek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epres-rebarbarás lekvár, rebarbarás eperdzsem

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1438
eper 1.8 kg
rebarbara 2.2 kg
cukor 1.2 kg
dzsemfix 3 csomag
szalicil 1 csipet