Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-pudingos süti Brigitől

Epres-pudingos süti Brigitől
Epres-pudingos süti Brigitől
40 perc / előkészület: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyors és egyszerű nyári sütemény. Hidegen érdemes tálalni, más gyümölccsel is el lehet készíteni. 

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Krémhez

Eperhez

ajánlat

Tálaláskor tehetünk mellé tejszínhabot. 

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket habbá verjük.
  2. A sárgáját a 6 ek cukorral habosra keverjük kézi mixerrel, hozzáadjuk a 4 ek tejet, majd a sütőport, vaníliás cukrot és a lisztet.
  3. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét. Egy könnyed piskóta állagot kell kapnunk.
  4. Kivajazott, kilisztezett formába tesszük, és közepes hőfokon sütjük 15 percig, majd alacsony hőfokon addig, amíg el nem készül (kb. 20-25 perc).
  5. Közben az epret megtisztítjuk, félbe vagy negyedbe vágjuk, lecukrozzuk 6 ek cukorral.
  6. Egy edényben feltesszük főni, közben a lapzselatinokat beáztatjuk. Ha kissé megfonnyadt az eper, akkor hozzáadjuk a zselatint, és kicsit várunk, hogy hűljön, időnként megkeverjük, hogy ne képződjön réteg a tetején.
  7. Az 1 l tejből és a 2 tasak pudingból pudingot készítünk. (Én hidegen készíthetőt ajánlom, mivel abba sem cukor nem kell, és nem kell megvárni, amíg kihűl).
  8. Ha megsült a tészta, akkor ráöntjük a pudingot, kicsit várunk, hogy szilárduljon, majd eloszlatjuk rajta a zselatinos epret.
  9. Kb. 1-2 órára hűtőbe tesszük, és utána tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 99 509
elküldve: 11
receptkönyvben: 368
elkészítve: 13/13
Facebookon megjelent: 1

szakács

Brigi

Mióta szakács: 2012.10.21.
65 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: nyár
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

vaníliakrémes epres piskóta, piskóta zselatinos eperrel és vaníliapudinggal, vaníliakrémes-epres piskóta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2016-05-14 01:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2016.05.13. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

stimicy
stimicy Fri, 2016-04-15 19:24

Nagyon-nagyon finom lett :) Annyira könnyed és ínycsiklandó. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Nosalty.hu
Nosalty.hu Wed, 2014-06-18 01:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.06.17. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

Bobek25
Adrienn27 / Bobek25 Tue, 2014-06-17 13:23

Az ötlet nem rossz..:) de ha már süt az ember akkor szerintem egy sima piskóta tészta is megteszi, és a pudingot is érdemes megcsinálni házilag....:)

389
tojás 4 db
cukor 6 ek
finomliszt 4 púpozott ek
tej 4 ek
sütőpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 1 l
eper 1 kg
lapzselatin 4 db
cukor 6 ek