Epres-pudingos süti Brigitől
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Brigi
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
Tésztához
-
37g tojás46 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
13g finomliszt49 kcal
-
7g tej4 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
6 kcal
Krémhez
-
57 kcal
-
167g tej93 kcal
Eperhez
-
167g eper50 kcal
-
1g lapzselatin5 kcal
-
10g cukor39 kcal
Összesen
389
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
Tésztához
-
220g tojás277 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
80g finomliszt291 kcal
-
40g tej22 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Krémhez
-
343 kcal
-
1000g tej560 kcal
Eperhez
-
1000g eper301 kcal
-
8g lapzselatin28 kcal
-
60g cukor232 kcal
Összesen
2331
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
Tésztához
-
8.5g tojás11 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
-
3.1g finomliszt11 kcal
-
1.6g tej1 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
Krémhez
-
3.5g vaníliás pudingpor13 kcal
-
38.8g tej22 kcal
Eperhez
-
38.8g eper12 kcal
-
0.3g lapzselatin1 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
Összesen
91
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 7.1 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1048.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 391 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 316 mg
-
Nátrium 294 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.2 g
-
Cukor 36 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 170 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 53 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 92 mg
-
D vitamin: 26 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 56 micro
-
Kolin: 105 mg
-
Retinol - A vitamin: 52 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 205 micro
Összesen
389
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 77.4 g
Zsír
-
Összesen 42.9 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 720 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6290.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 2343 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 170 mg
-
Foszfor 1897 mg
-
Nátrium 1766 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 391.2 g
-
Cukor 218 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 1019.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 319 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 553 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 337 micro
-
Kolin: 631 mg
-
Retinol - A vitamin: 310 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 66 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1233 micro
Összesen
2331
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 67% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Lut-zea
Fehérje
-
Összesen 3 g
Zsír
-
Összesen 1.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 0 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 243.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 91 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 68 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 12 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 21 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 12 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 3 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 48 micro
Összesen
91
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
Tésztához
-
4 db tojás
-
6 ek cukor
-
4 púpozott ek finomliszt
-
4 ek tej
-
1 csomag sütőpor
-
1 csomag vaníliás cukor
Krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
1 l tej
Eperhez
-
1 kg eper
-
4 db lapzselatin
-
6 ek cukor
Elkészítés
Tésztához
- A tojásfehérjéket habbá verjük.
- A sárgáját a 6 ek cukorral habosra keverjük kézi mixerrel, hozzáadjuk a 4 ek tejet, majd a sütőport, vaníliás cukrot és a lisztet.
- Majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét. Egy könnyed piskóta állagot kell kapnunk.
- Kivajazott, kilisztezett formába tesszük, és közepes hőfokon sütjük 15 percig, majd alacsony hőfokon addig, amíg el nem készül (kb. 20-25 perc).
- Közben az epret megtisztítjuk, félbe vagy negyedbe vágjuk, lecukrozzuk 6 ek cukorral.
- Egy edényben feltesszük főni, közben a lapzselatinokat beáztatjuk. Ha kissé megfonnyadt az eper, akkor hozzáadjuk a zselatint, és kicsit várunk, hogy hűljön, időnként megkeverjük, hogy ne képződjön réteg a tetején.
- Az 1 l tejből és a 2 tasak pudingból pudingot készítünk. (Én hidegen készíthetőt ajánlom, mivel abba sem cukor nem kell, és nem kell megvárni, amíg kihűl).
- Ha megsült a tészta, akkor ráöntjük a pudingot, kicsit várunk, hogy szilárduljon, majd eloszlatjuk rajta a zselatinos epret.
- Kb. 1-2 órára hűtőbe tesszük, és utána tálaljuk.
- Sütés ideje: 25 perc
- Receptkönyvben: 763
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 37
- Össznézettség: 248689
- Feltöltés dátuma: 2014. június 16.
Ajánló
Tálaláskor tehetünk mellé tejszínhabot.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- alkalom:
Brigi
65 recept
Gyors és egyszerű nyári sütemény. Hidegen érdemes tálalni, más gyümölccsel is el lehet készíteni.