Nosalty Logó

Epres-pudingos süti Brigitől

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Brigi
Epres-pudingos süti Brigitől
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tésztához

Krémhez

Eperhez

Összesen 389 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tésztához

Krémhez

Eperhez

Összesen 2331 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír

Tésztához

Krémhez

Eperhez

Összesen 91 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1048.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    316 mg
  • Nátrium
    294 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.2 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    170 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    92 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    205 micro
Összesen 389 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    77.4 g

Zsír

  • Összesen
    42.9 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6290.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    2343 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    1897 mg
  • Nátrium
    1766 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    391.2 g
  • Cukor
    218 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1019.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    319 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    553 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    337 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    66 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1233 micro
Összesen 2331 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3 g

Zsír

  • Összesen
    1.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    243.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    68 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    12 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 91 Kcal
  • Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

    Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Eperhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásfehérjéket habbá verjük.
  2. A sárgáját a 6 ek cukorral habosra keverjük kézi mixerrel, hozzáadjuk a 4 ek tejet, majd a sütőport, vaníliás cukrot és a lisztet.
  3. Majd óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérjét. Egy könnyed piskóta állagot kell kapnunk.
  4. Kivajazott, kilisztezett formába tesszük, és közepes hőfokon sütjük 15 percig, majd alacsony hőfokon addig, amíg el nem készül (kb. 20-25 perc).
  5. Közben az epret megtisztítjuk, félbe vagy negyedbe vágjuk, lecukrozzuk 6 ek cukorral.
  6. Egy edényben feltesszük főni, közben a lapzselatinokat beáztatjuk. Ha kissé megfonnyadt az eper, akkor hozzáadjuk a zselatint, és kicsit várunk, hogy hűljön, időnként megkeverjük, hogy ne képződjön réteg a tetején.
  7. Az 1 l tejből és a 2 tasak pudingból pudingot készítünk. (Én hidegen készíthetőt ajánlom, mivel abba sem cukor nem kell, és nem kell megvárni, amíg kihűl).
  8. Ha megsült a tészta, akkor ráöntjük a pudingot, kicsit várunk, hogy szilárduljon, majd eloszlatjuk rajta a zselatinos epret.
  9. Kb. 1-2 órára hűtőbe tesszük, és utána tálaljuk.
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 146
  • 7 napos nézettség: 1151
  • Össznézettség: 205577
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 16.

Ajánló

Tálaláskor tehetünk mellé tejszínhabot. 

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Gyors és egyszerű nyári sütemény. Hidegen érdemes tálalni, más gyümölccsel is el lehet készíteni. 

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Az ötlet nem rossz..:) de ha már süt az ember akkor szerintem egy sima piskóta tészta is megteszi, és a pudingot is érdemes megcsinálni házilag....:)

Törölt felhasználó

Nagyon-nagyon finom lett :) Annyira könnyed és ínycsiklandó. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Manókaaa

Mindent ugyanúgy csináltam ahogy a receptben van irva, mégsem lett jó. A piskóta egyenesen borzalmas lett.... jó lett volna feltüntetni hogy az epret meddig f?zöd.....ami egyedül jó lett az a puding...Többet ezt a receptet soha!

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Eperhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek